Targroch Kasza bulgur 1 kg
- Targroch
-
5903229001931
Kasza bulgur stała się w ostatnich czasach jedną z bardziej popularnych kasz na rynku spożywczym. Bulgur wyróżnia się wyjątkowo dużą zawartością błonnika pokarmowego. Jest także produktem uniwersalnym – można wykorzystać ją w kuchni do dań przyrządzanych zarówno na słodko (na przykład z bakaliami, miodem i owocami), jak też w procesie przygotowywania posiłków wytrawnych – doskonale spełnia swoją rolę w sałatkach bądź gulaszu.
Poza wspomnianą wysoką zawartością błonnika, kasza bulgur jest bogata także w kwas foliowy, potas, fosfor i magnez. Posiada bardzo dużą ilość witamin, szczególnie tych z grupy B. Dzięki temu przy stosowaniu jej w diecie nie musimy martwić się o niedobory któregoś z tych pierwiastków czy cennych witamin. Ponadto zawarte w bulgurze substancje obniżają ciśnienie oraz zawartość szkodliwego cholesterolu we krwi i redukują stres poprzez zmniejszenie napięcia nerwowego. Warto także wspomnieć, że w porównaniu do pozostałych kasz, to właśnie ta jest najmniej kaloryczna.
Jedno opakowanie kaszy bulgur Targroch zawiera 1kg produktu, co przekłada się na 20 sugerowanych porcji, po 50 gramów każda.
Szczegóły - Targroch Kasza bulgur 1 kg
- Producent: Targroch
- Stan: nowy, pełnowartościowy produkt
- Model: 5903229001931
- EAN: 5903229001931
- Wymiary: 29 x 18 x 8 cm
- Powiązane tematy: Jak być fit, Zdrowe nawyki, Produkty sypkie i bakalie, Zdrowa żywność, Promocje Bee
Składniki - Targroch Kasza bulgur 1 kg
Kasza bulgur z pszenicy durum.
Wartości odżywcze
W 100 g, w porcji 50 g, %RWS* w 50 g:
- Wartość energetyczna 1432 kJ / 342 kcal, 716 kJ / 171 kcal, 9%
- Tłuszcz 1,33 g, 0,67 g, 1%
- w tym nasycone 0,23 g, 0,12 g, 1%
- Węglowodany 75,87 g, 37,94 g, 15%
- w tym cukry 0,41 g, 0,22 g, 1%
- Błonnik 12,5 g 6,25 g -
- Białko 12,29 g 6,15 g 12 %
- Sól 0,04 g 0,02 g < 1 %
Witaminy i składniki mineralne, w 100 g, %RWS* w 100 g, w porcji 50 g:
- Potas 410 mg 21 % 205 mg
- Fosfor 300 mg 43 % 150 mg
- Magnez 164 mg 44 % 82 mg
- Żelazo 2,46 mg 17 % 1,23 mg
- Cynk 1,93 mg 19 % 0,96 mg
* RWS – Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
** Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
Sposób przygotowania i przechowywania
Kaszę Targroch przygotowujemy poprzez ugotowanie jej na małym ogniu po uprzednim dokładnym wypłukaniu jej ziaren pod bieżącą zimną wodą.
Gotujemy ją powoli bez przykrywki, a po zdjęciu z ognia pozostawiamy ją jeszcze na 5 minut w garnku z ciepłą wodą.
Przechowywać w miejscu suchym w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Informacja alergenna
W zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, produkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100% wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców. Produkt zawiera gluten.
Recenzje
Recenzje
Inni Klienci kupili również
Popularne tematy:
Kupuję od kilku lat. To ulubiona kasza moich bliskich. Polecam.