Targroch Kasza gryczana niepalona 1 kg
- Targroch
-
5903229008138
-
1 dzień + czas dostawy
Kasza gryczana nieprażona od firmy Targroch to najwartościowsza ze wszystkich kasz wytwarzanych z gryki. Cechuje się kremową barwą z seledynowymi odcieniami. Ma mniej intensywny smak niż kasza w wariancie palonym. Stanowi doskonały dodatek do wielu rodzaju dań mięsnych, gulaszu i sosów. W wersji zmielonej może być bazą do wypieku chlebów, placków i ciast dedykowanych głównie osobom stosującym dietę bezglutenową. Z łatwością można przygotować z niej wegetariański farsz do domowych gołąbków, naleśników i pierogów, świetnie spisuje się w różnego rodzaju sałatkach.
Kasza gryczana jest bogata w wiele cennych wartości odżywczych, przede wszystkim białko i błonnik pokarmowy. Stanowi naturalne źródło między innymi: żelaza, magnezu oraz cynku.
Firma Targroch już 25 lat temu rozpoczęła działalność związaną z importem wysokiej jakości bakalii oraz orzechów. Dzisiaj oferuje klientom różnorodną, zdrową żywność, między innymi oleje, orzechy, suszone owoce, kasze, ryże, nasiona. Jako marka o ugruntowanej pozycji na rynku wciąż dąży do stałego rozwoju, by dla swoich konsumentów poszerzać i udoskonalać ofertę. Wyszukuje najwyższej jakości produkty, wiele z nich pozyskując bezpośrednio od rolników.
Kraj pochodzenia: Polska*
*kraj pochodzenia może być inny, w zależności od partii produktu.
Szczegóły - Targroch Kasza gryczana niepalona 1 kg
- Producent: Targroch
- Stan: nowy, pełnowartościowy produkt
- Model: 5903229008138
- EAN: 5903229008138
- Wymiary: 29 x 18 x 8 cm
Składniki - Targroch Kasza gryczana niepalona 1 kg
Kasza gryczana nieprażona.
Wartości odżywcze
W 100 g, w porcji 50 g, %RWS* w 50 g:
- Wartość energetyczna, 1469 kJ / 347 kcal, 735 kJ /174 kcal, 9%
- Tłuszcz 3,1 g, 1,6 g, 2%
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,6 g, 0,3 g, 1%
- Węglowodany 63,4 g, 31,7 g, 12%
- w tym cukry 2,9 g, 1,5 g, 2%
- Błonnik 5,9 g, 2,95 g, -
- Białko 13,5 g, 6,8 g, 14%
- Sól** 0,01 g, <0,01 g, <1%
Witaminy i składniki mineralne w 100 g, w porcji 50 g, %RWS* w 100 g:
- Żelazo 2,8 mg, 1,4 mg, 20%
- Magnez 218 mg, 109 mg, 58%
- Cynk 3,5 mg, 1,8 mg, 35%
Możliwe naturalne odchylenia.
* RWS – Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).
** Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie.
Sposób przygotowania i przechowywania
Kaszę należy wypłukać i zalać wodą (2 szklanki wody na szklankę kaszy). Garnek stawiamy na małym ogniu i gotujemy kaszę ok. 10-15 minut. Kaszy lepiej nie mieszać, będzie przywierała, ale jeśli ogień będzie mały nie powinna się przypalać. Można dodać łyżeczkę oleju. Kaszę zestawiamy z ognia, przykrywamy i kładziemy w ciepłe miejsce, żeby wchłonęła resztę wody. W ten sposób cała woda, w której gotowała się kasza zostaje w środku, a nie jest wylewana do zlewu.
Przechowywać w miejscu suchym w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Informacja alergenna
W zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, produkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100% wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.
Recenzje
Recenzje
Inni Klienci kupili również
Popularne tematy: