Targroch Ksylitol Fiński Danisco Cukier brzozowy 500 g

Ksylitol, podobnie jak każdy inny słodzik może być wykorzystywany na szeroką skalę w sztuce kulinarnej. Znajdzie ON swoje zastosowanie przede wszystkim w aromatycznych wypiekach ciast i babeczek, a także jako dodatek do wielu deserów.
26,05
Cena za kg : 52.1zł

Dodaj do schowka

najniższa cena z 30 dni: 25,81 zł

Opis

Ksylitol Cukier brzozowy marki DANISCO jest ksylitolem fińskim, który pochodzi z twardego drewna brzozowego, stąd też jego nazwa (brzozowy). Jego wytwarzanie możliwe jest dzięki procesowi fermentacji przeprowadzanej przez bakterie oraz drożdże.

Właściwości ksylitolu brzozowego DANISCO

To, co wyróżnia ksylitol brzozowy to przede wszystkim:

  • jego niski indeks glikemiczny, 
  • mniejsza nawet o 40% kaloryczność niż w przypadku cukru białego

Jest szczególnie polecany jako zamiennik klasycznego białego cukru, ponieważ nie podnosi ON aż tak znacznie poziomu cukru we krwi. Sięgają po niego osoby lubiące aktywność fizyczną oraz dbające o zgrabną sylwetkę. Produkt ten przeznaczony jest również dla diabetyków. Ksylitol jest także cukrem, który korzystnie wpływa na poziom wapnia w naszym organizmie, bowiem ułatwia jego wchłanianie, dlatego też może okazać się pomocny osobom, które borykają się z niedoborami tego pierwiastka.

Zastosowanie ksylitolu brzozowego

Ksylitol, podobnie jak każdy inny słodzik może być wykorzystywany na szeroką skalę w sztuce kulinarnej. Znajdzie ON swoje zastosowanie przede wszystkim w aromatycznych wypiekach ciast i babeczek, a także jako dodatek do wielu deserów. Co więcej, ksylitol coraz częściej używany jest przy produkcji wielu zdrowszych zamienników słodyczy. Oczywiście można go używać do słodzenia kawy, herbaty, zdrowych smoothies lub koktajli. 

Opakowanie zawiera 500 g ksylitolu.

Szczegóły - Targroch Ksylitol Fiński Danisco Cukier brzozowy 500 g

Wartości odżywcze

W 100 g:

  • Wartość energetyczna 1000 kJ / 240 kcal
  • Tłuszcz: 0 g
  •  w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
  • Węglowodany: 99,8 g
  •  w tym cukry 0,2 g
  • Błonnik 0 g 
  • Białko 0 g
  • Sól 0 g 0 g

Sposób przygotowania i przechowywania

Stosować w taki sam sposób jak zwykły cukier.

Przechowywać w miejscu suchym, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.

Informacja alergenna

W zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, produkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100% wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.

Dane producenta/dystrybutora

TAR-GROCH-FIL T. Krakowski, M. Kijowski, E. Drożdż, J. Drożdż Sp. J., Filipowice 161, 32-840 Zakliczyn

Recenzje

Podziel się swoją opinią

Oceń produkt

Inni Klienci kupili również