Targroch M±ka jaglana z kaszy jaglanej 1 kg
- Targroch
-
5903229001641
- Promocja:
- Pieczenie pierników
M±ka z kaszy jaglanej 1kg Targroch
Powstaje z łuskanego i mielonego ziarna prosa - to naturalnie bezglutenowe zboże, o cennych dla organizmu wła¶ciwo¶ciach odkwaszaj±cych i antyoksydacyjnych. Charakteryzuje się delikatnie orzechowym i słodko-gorzkim posmakiem. Jest doskonała do słodkich i wytrawnych wypieków, w których znakomicie imituje strukturę pszenicy. M±ka jaglana to prawdziwy zastrzyk dobroczynnych substancji i solidny detoks dla organizmu.
Stara jak ¶wiat
Proso należy do grona najdłużej uprawianych na ¶wiecie ro¶lin. Mimo walorów odżywczych i smakowych zostało na wiele lat zapomniane, czyni±c produkty z niego pochodz±ce niszowymi. Popularno¶ć wróciły mu ostatnie dekady, wraz z nadej¶ciem fali chorób cywilizacyjnych. Wówczas ponownie doceniono wła¶ciwo¶ci m±ki jaglanej.
Królowa kasz…
...tak nazywano niegdy¶ kaszę jaglan±. Analogiczny przydomek należy się także m±ce z prosa. Jest niezast±piona w diecie osób z nietolerancj± glutenu i chorych na celiakię. Jako jedna z nielicznych posiada odczyn zasadowy, a zatem także zdolno¶ć do odkwaszania organizmu. Usprawnia przemianę materii i pomaga obniżyć poziom złego cholesterolu. Zawiera najważniejsze pierwiastki, takie jak fosfor, potas, wapń i sód, a także witaminę C, PP oraz witaminy z grupy B. 100 g m±ki jaglanej pokrywa niemal ⅓ dziennego zapotrzebowania na żelazo i magnez - jest to więc doskonały produkt także dla osób borykaj±cych się z anemi± i chronicznym zmęczeniem.
Jaglany detoks od kuchni
Znajomo¶ć produktu to podstawa udanych dań. M±ka jaglana jest bardzo wdzięcznym składnikiem - wystarczy wiedzieć jak j± wykorzystać. Przede wszystkim posłuży do wypieków - zarówno zdrowego, prostego chleba, jak i ciast czy kruchych tart. Sprawdza się także w nale¶nikach, gofrach, racuchach i wszelkich klasycznych potrawach m±cznych. Znajdzie się dla niej miejsce także w tradycyjnej, staropolskiej kuchni babci - m±ka z prosa to zdrowy i skuteczny sposób na zabielanie zup i zagęszczanie sosów.
Zastosowanie
M±kę jaglan± można stosować do różnych potraw, gdyż doskonale zagęszcza zupy, sosy, stosowana również do chleba, nale¶ników, ciast, itp.
M±ka jaglana jest naturalnym Ľródłem:
- Magnezu
- Cynku
- Żelaza
Szczegóły - Targroch M±ka jaglana z kaszy jaglanej 1 kg
- Producent: Targroch
- Stan: nowy, pełnowarto¶ciowy produkt
- Model: 5903229001641
- EAN: 5903229001641
- Wymiary: 31 x 21 x 9 cm
Składniki - Targroch M±ka jaglana z kaszy jaglanej 1 kg
M±ka z kaszy jaglanej
Warto¶ci odżywcze
W 100 g, W porcji 50 g, %RWS* w 50 g
- Warto¶ć energetyczna 1612 kJ / 384 kcal, 806 kJ / 192 kcal, 10 %
- Tłuszcz 3,6 g, 1,8 g, 3 %
- - w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,7 g, 0,35 g, 2 %
- Węglowodany 72,8 g, 36,4 g, 14 %
- - w tym cukry 0 g, 0 g, 0 %
- Błonnik 5,9 g, 2,95 g, -
- Białko 12,1 g, 6,05 g, 12 %
- Sól** 0,08 g, < 0,04 g, < 1 %
Witaminy i składniki mineralne W 100 g, W porcji 50 g, %RWS* w 100 g
- Magnez 164 mg, 82 mg, 44 %
- Cynk 2,68 mg, 1,34 mg, 27 %
- Żelazo 3,7 mg, 1,85 mg, 26 %
Możliwe naturalne odchylenia.
**Zawarto¶ć soli wynika wył±cznie z obecno¶ci naturalnie.
*RWS – Referencyjne Warto¶ci Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).
Sposób przygotowania i przechowywania
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Informacja alergenna
W zakładzie pakowane s± również: sezam, migdały, produkty zawieraj±ce gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wyst±pienia w produkcie tych surowców.
Recenzje
Recenzje
Inni Klienci kupili również
Mamy też: