Targroch Mąka migdałowa migdały mielone 1 kg
- Targroch
-
5903229004277
-
1 dzień + czas dostawy
Opis
Mąka migdałowa to produkt powstały w wyniku zmielenia nasion owoców migdałowca zwyczajnego. Ze względu na naturalny skład, minimalny poziom przetworzenia i niską zawartość węglowodanów cieszy się ogromną popularnością jako składnik diety paleo czy diety ketogenicznej, ale nie tylko. Mąka migdałowa będzie również idealnym wyborem dla osób, które cenią sobie świadome odżywianie i zdrowy tryb życia. Bogactwo właściwości odżywczych i słodki aromat migdałów w połączeniu z wygodną w stosowaniu, sypką konsystencją sprawia, że mąka z migdałów stanowi ciekawy zamiennik tradycyjnej mąki.
Mąka migdałowa zachowuje wszystkie cechy migdałów, z których powstaje. W przeciwieństwie do zwykłej mąki zawiera niewiele węglowodanów. W zamian bogata jest w białka roślinne i nienasycone kwasy tłuszczowe. Mąka migdałowa stanowi również cenne źródło błonnika oraz dostarcza do organizmu witaminy (przede wszystkim witaminy E) i minerały, takie jak wapień, magnez, cynk, potas i fosfor.
Mąka migdałowa charakteryzuje się delikatnym, słodkim smakiem i przyjemnym, orzechowym aromatem, co pozwoli na urozmaicenie nawet najprostszych potraw i nadanie im niecodziennego smaku. Jako zamiennik mąki zbożowej świetnie sprawdzi się m.in.:
- do wypieku słodkich naleśników, racuchów, gofrów, ciast i ciasteczek;
- przy panierowaniu mięs;
- podczas pieczenie chleba bądź ciasta na pizzę;
- do zagęszczania zup i sosów.
Szczegóły - Targroch Mąka migdałowa migdały mielone 1 kg
- Producent: Targroch
- Stan: nowy, pełnowartościowy produkt
- Model: 5903229004277
- EAN: 5903229004277
- Wymiary: 31 x 21 x 9 cm
Składniki - Targroch Mąka migdałowa migdały mielone 1 kg
Mąka z migdałów.
Wartości odżywcze
W 100 g, w porcji 50 g, %RWS* w porcji 50 g:
- Wartość energetyczna 2519 kJ / 600 kcal, 1260 kJ / 300 kcal, 15%
- Tłuszcz, w tym: 50 g, 25 g, 36%
- - kwasy tłuszczowe nasycone 3,6 g, 1,8 g, 9%
- Węglowodany, w tym: 10,7 g, 5,4 g, 2%
- - cukry 3,6 g, 1,8 g, 2%
- Błonnik 10,7 g, 5,4 g, -
- Białko 21,4 g, 10,7 g, 21%
- Sól 0 g, 0 g, 0%
Witaminy i składniki odżywcze w 100 g, w porcji 50 g, %RWS* w 100 g:
- Wapń 286 mg, 143 mg, 36%
- Żelazo 3,9 mg, 1,95 mg, 28%
*RWS – Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Sposób przygotowania i przechowywania
Przechowywać w miejscu suchym w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Informacja alergenna
Produkt jest alergenem. W zakładzie pakowane są również: produkty zawierające gluten, orzeszki ziemne, soja, różne orzechy, sezam. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100% wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.
Dane producenta/dystrybutora
Producent: TAR-GROCH-FIL T. Krakowski, M. Kijowski, E. Drożdż, J. Drożdż Sp. J., Filipowice 161, 32-840 Zakliczyn
Recenzje
Recenzje
Dla mojego męża i dzieci staram się używać w domu doskonałej klasy produktów żywieniowych. Od kilku miesięcy do wypieków stosuje rewelacyjną mąkę migdałową firmy Targroch. Doskonale smakuje, jest niezwykle wydajna i o wiele zdrowsza od trakcyjnej maki pszennej. Wspaniałe doznania smakowe, bogactwo witamin i składników odżywczych oraz piękna jasnobrązowa kolorystka. Dla mnie niezastąpiony produkt w kuchni. Polecam.
Długo szukałem produktu, który zastąpi mi mąkę pszenną, aż w końcu natrafiłem na mąkę migdałową od Targroch. Dostawa była szybka, nie zauważyłem żadnych problemów. Po jej dostarczeniu od razu zabrałem się do pieczenia, aby ja przetestować. Ciasto, które upiekłem wyszło fenomenalnie. Nie poczułem różnicy pomiędzy zwyczajną mąką, a tą właśnie migdałową. Z przekonaniem mogę stwierdzić, że był to bardzo dobry zakup.
Dobrej jakości alternatywa dla mąk pszennych i żytnich. Dobrze smakuje w deserach, a co najważniejsze smak migdałowy nie jest bardzo wyczuwalny, przez co można ją przemycić nawet dla osób, które nie tolerują migdałów. Wydajna paczka, spokojnie starcza na długi czas. Nie polecam wypieków tylko na tej mące, bo struktura jednak wychodzi dosyć łamliwa i krucha, dobrze jest dodać załóżmy 30% np. mąki orkiszowej lub innej, na którą domownicy nie mają alergii.