Targroch Płatki drożdżowe nieaktywne 250 g

Płatki drożdżowe nieaktywne Kraj pochodzenia: Estonia Informacja o alergenach: W zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, produkty z dwutlenkiem siarki SO2, produkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych...

13.99 zł

-13%

15.99 zł

Cena za kg: 55.96 zł

Dodaj do schowka

Ocena 
2019-01-31 00:01:41

sprawdzony produkt, używam od dawna

Podziel się swoją opinią

Oceń produkt

Targroch płatki drożdżowe nieaktywne to bardzo popularny składnik wykorzystywany w kuchni roślinnej. Stosowany jest nie tylko jako alternatywa dla żywności pochodzenia zwierzęcego, ale także jako pełnowartościowy produkt dostarczający organizmowi istotnych pierwiastków odżywczych. Płatki są nieaktywną formą drożdży, w związku z czym pozbawione są właściwości drożdży piekarskich czy suszonych i nie obciążają naszego żołądka.

Płatki drożdżowe są znane z dużej zawartości białka, składników mineralnych oraz wielu witamin z grupy B, które są szczególnie cenne dla wegetarian  i wegan. Oprócz witamin z grupy B, zawierają także cenne kwas pantotenowy i biotynę.

Dlaczego wybrać płatki drożdżowe firmy Targroch?
●    odpowiednie dla osób przestrzegających diety wegańskiej i wegetariańskiej (alternatywny zamiennik sera)
●    ze względu na charakterystyczne właściwości smakowe, stosowane jako zamiennik parmezanu, składnik burgerów czy past kanapkowych
●    wykorzystywane również w procesie przygotowywania majonezu, omletu czy tofucznicy
●    stosowane jako naturalny zagęszczacz potraw
●    produkt lekkostrawny

Opakowanie zawiera 250 gramów płatków drożdżowych. By cieszyć się jak najdłuższą świeżością produktu, należy przechowywać go w suchym i chłodnym miejscu.

Targroch jest jedną z najpopularniejszych firm istniejących na polskim rynku skupiającym produkty wytworzone zgodnie z zasadami produkcji zdrowej żywności. Targroch proponuje szeroką ofertę zdrowych zamienników produktów, które w kuchni popularne są od lat - firma specjalizuje się w produktach pochodzenia roślinnego, pozyskiwanych od lokalnych rolników. Dba nie tylko o dynamicznie zmieniające się potrzeby współczesnych konsumentów, ale również o staranny dobór pracowników wyznających zgodne z misją firmy zasady - czyli jedz zdrowo.

Kraj pochodzenia: Estonia

Informacja o alergenach: W zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, produkty z dwutlenkiem siarki SO2, produkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.

Sposób przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Wartość odżywcza produktu W 100 g / W porcji 50 g % / RWS* w 50 g

  •     Wartość energetyczna 1440 kJ/344 kcal / 720 kJ/172 kcal /  9%
  •     Tłuszcz 4 g / 2 g / 3%
  •     - w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,7 g / 0,35 g  / 2%
  •     Węglowodany 36,9 g / 18,45 g / 7%
  •     - w tym cukry 12,4 g  / 6,2 g / 7%
  •     Białko 51 g / 25,5 g / 51%
  •     Sól** 0,18 g / 0,09 g  / 1%

** Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
*RWS- Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).

Opakowanie: 250 g zawiera 5 sugerowanych porcji.

Dane producenta: TAR-GROCH-FIL T. Krakowski, M. Kijowski, E. Drożdż, J. Drożdż Sp. J., Filipowice 161, 32-840 Zakliczyn, tel. (14)66-36-104