Targroch Płatki ryżowe 1 kg

Klasyczny produkt śniadaniowy – kojarzy się z dietą lekkostrawną i dziecięcym menu. Stanowi ciekawe urozmaicenie dla owsianek, a przepadają za nim nawet najbardziej zatwardziałe niejadki. Płatki ryżowe powstają z białego ryżu, są poddawane działaniu pary wodnej, a następnie suszone i zgniatane....

9.99 zł

Cena za kg : 9.99zł

Dodaj do schowka

Opis

Płatki ryżowe są produktem otrzymywanym z ziarenek ryżu poddawanych procesom działania pary wodnej i prasowania. Bogate w szereg cennych dla organizmu wartości odżywczych – między innymi niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu żelazo oraz wapń.

Charakteryzują się niską zawartością tłuszczu, a także lekkostrawnością, dzięki czemu są odpowiednie dla osób borykających się z dolegliwościami układu pokarmowego oraz będących w trakcie odchudzania, gdyż jednocześnie zawierają duże ilości węglowodanów złożonych, zapewniających długotrwałe uczucie sytości. Będąc źródłem wysokojakościowego białka, dobrze sprawdzą się również jako produkt uzupełniający ten makroskładnik w jadłospisie wegetariańskim.

Stanowią idealny zamiennik dla bardziej popularnych płatków owsianych lub jaglanych. 

Płatki ryżowe mogą być podawane tradycyjnie - w postaci zupy mlecznej lub stać się podnoszącymi walory smakowe oraz zdrowotne składnikami wielu pomysłowych deserów np. ciasteczek lub domowej roboty batoników musli. Sprawdzą się także w formie zagęszczaczy sosów i zup.

Opakowanie zawiera 1000 g produktu składających się na 20 sugerowanych porcji.

Składniki - Targroch Płatki ryżowe 1 kg

Płatki ryżowe.

Wartości odżywcze

W 100 g, w porcji 50 g, %RWS* w 50 g:

  • Wartość energetyczna 1510 kJ / 360 kcal, 755 kJ / 180 kcal, 9%
  • Tłuszcz 0,7 g, 0,35 g, 1%
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g, 0,1 g, 1%
  • Węglowodany 77 g, 38,5 g, 15%
  • w tym cukry 0,5 g, 0,25 g <1%
  • Błonnik 5,2 g, 2,6 g, -
  • Białko 6,7 g, 3,35 g, 7%
  • Sól** 0,02 g, 0,01 g, <1%

* RWS – Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
** Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.

Sposób przygotowania i przechowywania

Aby porcję płatków ryżowych przygotować do spożycia, wystarczy wsypać je do gotującej się szklanki wody lub mleka i gotować przez około 15 minut, mieszając co jakiś czas. Dla podniesienia jakości smaku może dodać trochę soli.

Przechowywać w miejscu suchym w szczelnie zamkniętym opakowaniu.

Informacja alergenna

W zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, produkty z dwutlenkiem siarki SO2, produkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100% wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.

Dane producenta/dystrybutora

„TAR-GROCH-FIL” Spółka Jawna T.Krakowski, E.Drożdż, M.Kijowski, J.Drożdż, Filipowice 161, 32-840 Zakliczyn

Recenzje

Ocena 

Bardzo szybko się gotują, pozytywne zaskoczenie kulinarne :)

Ocena 

Płatki bardzo szybko miękną, zaparzam je wodą lub zupą i zastępuję makaron do posiłków dla osoby obłożnie chorej. Dobry produkt. Polecam

Ocena 

Delikatne, aromatyczne płatki. Ja często zaparzam je tylko gorącym mlekiem lub wodą, dorzucam suszone owoce i orzechy i gotowe śniadanko w 3 min.

Podziel się swoją opinią

Oceń produkt

Szczegóły - Targroch Płatki ryżowe 1 kg

  • Producent: Targroch
  • Stan: nowy, pełnowartościowy produkt
  • Model: 5903229003362
  • EAN: 5903229003362
  • Wymiary: 31 x 21 x 9 cm