Targroch Quinoa - komosa ryżowa czerwona 1 kg
- Targroch
-
5903229003225
-
1 dzień + czas dostawy
Komosa ryżowa – quinoa jest naturalnym źródłem:
- Magnezu
- Fosforu
- Cynku
Opakowanie 1000 g zawiera 20 sugerowanych porcji.
Kraj pochodzenia: Peru
Szczegóły - Targroch Quinoa - komosa ryżowa czerwona 1 kg
- Producent: Targroch
- Stan: nowy, pełnowartościowy produkt
- Model: 5903229003225
- EAN: 5903229003225
- Wymiary: 29 x 18 x 8 cm
- Powiązane tematy: Produkty z ryżu, Zdrowe nawyki, Zdrowa żywność
Składniki - Targroch Quinoa - komosa ryżowa czerwona 1 kg
Komosa ryżowa.
Wartości odżywcze
W 100 g, w porcji dziennej 50 g, % RWS* w 50 g:
- Wartość energetyczna 1540 kJ / 368 kcal, 770 kJ / 184 kcal, 9%
- Tłuszcz 6,07 g, 3,035 g, 4%
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,706 g, 0,353 g, 2%
- Węglowodany 64,16 g, 32,08 g, 12%
- w tym cukry 0,1 g, 0,05 g, <1%
- Błonnik 7 g, 3,5 g, -
- Białko 14,12 g, 7,06 g, 14%
- Sól** 0,012 g, 0,006 g, <1%
Witaminy i składniki mineralne w 100 g, % RWS* w 100 g, w porcji 50 g:
- Tiamina ( Wit. B1) 0,360 mg, 33%,180 mg
- Ryboflawina (Wit. B2) 0,318 mg, 23%, 0,159 mg
- Witamina B6 0,487 mg, 35%, 0,244 mg
- Niacyna 1,520 mg, 9%, 0,760 mg
- Magnez 197 mg, 53%, 98,5 mg
- Fosfor 457 mg, 66%, 228,5 mg
- Cynk 3,1 mg, 31%, 1,55 mg
* RWS – Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
** Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
Sposób przygotowania i przechowywania
Komosę przed ugotowaniem należy wypłukać aby pozbyć się saponin nadających gorzkawy smak. Gotować w przeliczeniu 1 szklanka komosy – 2 szklanki wody. Gotować pod przykryciem 12-15 min na małym ogniu.
Przechowywać w miejscu suchym w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Informacja alergenna
W zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, produkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100% wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.
Recenzje
Recenzje
Inni Klienci kupili również
Mamy też: