Tartine Bread. Chleb z najlepszej piekarni świata

W małej piekarni Tartine w San Francisco wypieki znikają z półek każdego dnia w ciągu godziny od wyjęcia z pieca! Nic dziwnego, skoro powstaje tam najlepszy chleb na świecie. Tajemnicą Tartine jest autorska metoda przygotowania chleba, opracowana przez Chada Robertsona. Szkolił się ON pod okiem...
46,43 * 59,99 zł
*cena detaliczna

Produkt niedostępny

Dodaj do schowka

najniższa cena z 30 dni: 46,79 zł

Opis

W małej piekarni Tartine w San Francisco wypieki znikają z półek każdego dnia w ciągu godziny od wyjęcia z pieca!

Nic dziwnego, skoro powstaje tam najlepszy chleb na świecie.

Tajemnicą Tartine jest autorska metoda przygotowania chleba, opracowana przez Chada Robertsona. Szkolił się ON pod okiem mistrzów, ale sztukę wypiekania idealnego chleba zdefiniował na nowo zupełnie sam.

Powstał chleb na naturalnym zakwasie, o głębokim smaku i niewiarygodnie chrupiącej skórce, odsłaniającej delikatny, perłowy miękisz. Chleb pachnący wszystkimi aromatami mąki. Właściciel Tartine poświęcił dwie dekady życia na opracowanie receptury, ale ty możesz zrobić taki chleb w 24 godziny. W domu, własnymi rękami.

Wszystko o technikach fermentacji i podstawowym chlebie Tartine. Od bochenka Tartine i bagietek, przez pizzę, po brioszki, croissanty i angielskie muffiny. Oryginalne pomysły na posiłki z czerstwego chleba.


Opinie o książce

Najpiękniejsza książka o chlebie.

„The New York Times”

Ten chleb jest nieprzeciętny. Moja rodzina oszalała na jego punkcie, a ja nie wyobrażam sobie, że jeszcze zrobię chleb inną metodą. To czysta perfekcja.

Smakowity Chleb

Tartine Bread to nie jest typowa książka kucharska. To wykład, know how wypiekania chleba oraz zapis filozofii człowieka, który poświęcił temu swoje życie.

Gotuje, bo lubi

To nie jest zwykła książka kulinarna o pieczeniu chleba! Każde zdanie, każda linijka tekstu są bardzo ważne, aby zrozumieć, jak to z chlebem jest. I żeby po dotarciu do ostatniej kropki osiągnąć sukces!

Kuchennymi Drzwiami

Szczegóły - Tartine Bread. Chleb z najlepszej piekarni świata

  • Autor: Chad Robertson
  • Wydawnictwo Znak
  • Oprawa: Twarda
  • Rok wydania: 2021
  • Ilość stron: 304
  • Stan: nowy, pełnowartościowy produkt
  • Model: 9788324073573
  • Język: polski
  • Tłumacz: Anna Hikiert-Bereza
  • Nr wydania: 1
  • ISBN: 9788324073573
  • EAN: 9788324073573
  • Wymiary: 20.5 x 25.0 cm

Recenzje

Podziel się swoją opinią

Oceń produkt

Inni Klienci kupili również