Twój domowy ser. Sery pochodzące z Włoch i reszty świata Outlet
- CeDeWu
-
978838102037433
Opis
Przygotowanie posiłków w domu ma same zalety: je się smaczniej, zdrowiej i taniej. Ser nie jest tu wyjątkiem i możecie nauczyć się go przygotowywać w domu małym kosztem, dobrze się przy tym bawiąc. W przeciwieństwie do tego, co można by myśleć, zrobienie sera w domu wcale nie jest trudne i również sprzęt do tego potrzebny jest bardzo prosty: mając jakieś naczynie, termometr i parę form (perforowane kubki do odprowadzania serwatki ze skrzepu) możecie uruchomić domową produkcję sera, która może dać wam dużo satysfakcji.
W książce opisano wszystko, co jest potrzebne do produkcji sera w domu: od metody podstawowej, za pomocą której można wytwarzać zwykłe sery, do produkcji mozzarelli, gorgonzoli, sera camembert i serów z innych krajów, jak angielski cottage cheese, indyjski panir i niemiecki quark.
Podstawowa metoda przygotowania sera
Sery włoskie i z innych krajów
Nowe receptury, nowe triki i nowe sekrety
W książce jest także dodatek poświęcony innym rodzajom nabiału: jogurtowi, kefirowi i masłu.
OMÓWIONE TEMATY:
Wyposażenie do produkcji sera w domu
Podstawowe składniki sera
Metoda podstawowa - wytwarzanie caciotty i ricotty
Zaawansowane metody produkcji
Pleśnie i spółka - niebieskie sery pleśniowe, gorgonzola i camembert
Jogurt, kefir i masło sporządzone w domu
Szczegóły - Twój domowy ser. Sery pochodzące z Włoch i reszty świata
- Autor: Valli Alessandro
- Wydawnictwo CeDeWu
- Oprawa: Miękka
- Stan: końcówka nakładu, książki są nowe, ale niepełnowartościowe (mogą posiadać zażółknięcia, drobne zagięcia, itp.), mogą nie posiadać dodatków takich jak płyty CD, płyty DVD, mazaki, długopisy, naklejki i inne drobne elementy.
- Model: 978838102037433
- ISBN: 9788381020374
- EAN: 978838102037433
- Wymiary: 16.5x23.5x1.4 cm
- Powiązane tematy: Zdrowe nawyki