Uniwersytecka książka kucharska

Książka w lekkiej, nierzadko zabawnej formie opowiada nie tylko o kuchni i przepisach kulinarnych, ale też o ludziach Uniwersytetu Warszawskiego, pozwalając poznać ich od innej, czasem zaskakującej strony.
28,38 * 35,00 zł
*cena detaliczna

Dodaj do schowka

najniższa cena z 30 dni: 28,01 zł

Opis

Publikacja, jak każda książka kucharska, prezentuje przepisy. Można się więc z niej dowiedzieć, jak przygotować potrawy tradycyjne (pierogi z kapustą i grzybami) oraz egzotyczne (makaron po koreańsku), dania z niecodziennych składników (na przykład ze... stokrotek) czy ciekawe dodatki (pieprz ziołowy). Ponieważ jednak książka powstała ze szczególnej okazji, jaką jest jubileusz UW, zawiera też krótkie teksty opowiadające o kulinarnych tradycjach uczelni (jak jadali profesorowie i studenci w XIX i XX w.) oraz o tradycjach kulinarnych w ogóle (na przykład jak jadali starożytni Rzymianie).

Dodatkową ciekawostkę stanowi fakt, że autorami przepisów są ludzie związani z UW, zajmujący różne stanowiska i zatrudnieni w różnych jednostkach uczelnianych: rektorzy, profesorowie, pracownicy administracyjni…

Książka w lekkiej, nierzadko zabawnej formie opowiada więc nie tylko o kuchni, ale też o ludziach Uniwersytetu, pozwalając poznać ich od innej, czasem zaskakującej strony.

Szczegóły - Uniwersytecka książka kucharska

Recenzje

Podziel się swoją opinią

Oceń produkt

Inni Klienci kupili również