Wielki leksykon kulinarny
- Rea
-
61083801059KS
Obszerne, nowoczesne wydanie encyklopedyczne, prezentujące szeroką wiedzę kulinarną z zakresu kuchni polskiej i międzynarodowej Książka zawiera ponad 17 000 haseł uporządkowanych alfabetycznie oraz około 1100 kolorowych ilustracji, zapoznaje ze składnikami zarówno klasycznych dań, jak też tymi,...
Opis
Obszerne, nowoczesne wydanie encyklopedyczne, prezentujące szeroką wiedzę kulinarną z zakresu kuchni polskiej i międzynarodowej
Książka zawiera ponad 17 000 haseł uporządkowanych alfabetycznie oraz około 1100 kolorowych ilustracji, zapoznaje ze składnikami zarówno klasycznych dań, jak też tymi, które pozwalają na przyrządzenie „modnych” potraw z kuchni różnych narodów.
Leksykon adresowany jest do osób, które dopiero rozpoczynają kształcenie w branży gastronomicznej, oraz tych, które już pracują zawodowo, do pracowników gastronomii, techników żywienia i osób pracujących w handlu artykułami spożywczymi – oraz do wszystkich, którzy chętnie gotują i pasjonują się sztuką kulinarną.
Książka zawiera ponad 17 000 haseł uporządkowanych alfabetycznie oraz około 1100 kolorowych ilustracji, zapoznaje ze składnikami zarówno klasycznych dań, jak też tymi, które pozwalają na przyrządzenie „modnych” potraw z kuchni różnych narodów.
Leksykon adresowany jest do osób, które dopiero rozpoczynają kształcenie w branży gastronomicznej, oraz tych, które już pracują zawodowo, do pracowników gastronomii, techników żywienia i osób pracujących w handlu artykułami spożywczymi – oraz do wszystkich, którzy chętnie gotują i pasjonują się sztuką kulinarną.
Szczegóły - Wielki leksykon kulinarny
- Tytuł: Wielki leksykon kulinarny
- Autor: F. Herrmann Jurgen
- Wydawnictwo Rea
- Oprawa: Twarda
- Rok wydania: 2015
- Ilość stron: 1070
- Format: 17.5x25.0cm
- Stan: nowy, pełnowartościowy produkt
- Model: 61083801059KS
- Język: polski
- Tłumacz: Jałowiec-Sawicka Magdalena
- Nr wydania: 1
- ISBN: 9788375445947
- EAN: 9788375445947
- Wymiary: 17.5x25.0x5.8 cm