Winiary Pasta z pomysłem na... indyjskie curry 65 g
- Winiary
-
WINIARY_15
Opis
Pasta z Pomysłem na... Indyjskie curry WINIARY pozwoli Ci szybko przenieść się do gwarnego i kolorowego Delhi. W saszetce znajdują się składniki, które świetnie znasz, w tym pasta pomidorowa miód, mieszanka przypraw curry z kurkumą, kozieradką czy kminem rzymskim, a także puree z czosnku. Do przygotowania aromatycznego dania z tą Pastą potrzebujesz dodatkowo jedynie piersi z kurczaka, cebuli i mleka kokosowego. Sprawdź ten wyjątkowy smak!
Szczegóły - Winiary Pasta z pomysłem na... indyjskie curry 65 g
- Producent: Winiary
- Stan: nowy, pełnowartościowy produkt
- Model: WINIARY_15
- EAN: 1100000171256
- Wymiary: 15.2 x 1.7 x 8.3 cm
Składniki - Winiary Pasta z pomysłem na... indyjskie curry 65 g
Woda*, pasta pomidorowa*, miód*, olej słonecznikowy, przyprawy (cebula w proszku*, kurkuma*, imbir*), ocet spirytusowy*, sól morska, puree z czosnku*, mieszanka przypraw curry 4,0% (kurkuma*, kolendra*, kmin rzymski*, koper*, kozieradka*, pieprz cayenne*, imbir*, sól, cynamon*, anyż*, kardamon*, czosnek*), cebula*, papryczka jalapeno*, liść kolendry*, skrobia kukurydziana*, ekstrakt kolendry*.
*naturalne składniki
Wartości odżywcze
Po przyrządzeniu na 100 g:
- Wartość energetyczna: 549 kJ / 131 kcal,
- Tłuszcz: 5,0 g,
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,5 g,
- Węglowodany: 12,2 g,
- w tym cukry: 1,7 g,
- Błonnik: 0,7 g,
- Białko: 8,9 g,
- Sól: 0,46 g.
Po przyrządzeniu w porcji 430 g*:
- Wartość energetyczna: 2362 kJ / 563 kcal,
- Tłuszcz: 21,7 g,
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 16,0 g,
- Węglowodany: 52,3 g,
- w tym cukry: 7,2 g,
- Błonnik: 2,9 g,
- Białko: 38,1 g,
- Sól: 2,0 g.
% RWS** w porcji:
- Wartość energetyczna: 28 %,
- Tłuszcz: 31 %,
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 75 %,
- Węglowodany: 20 %,
- w tym cukry: 8 %,
- Błonnik: -,
- Białko: 76 %,
- Sól: 33 %.
*Opakowanie zawiera 2 porcje. Wielkość porcji powinna być dostosowana do wieku dziecka. **Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal).
Sposób przygotowania i przechowywania
Przepis na indyjskie curry:
Lista zakupów: 300 g piersi z kurczaka + 1 cebula + 165 ml mleka kokosowego.
1. Kurczaka pokrój w paski i podsmaż na rozgrzanym oleju ok. 2 min, na złoty kolor.
2. Dodaj pokrojoną w kostkę cebulę i smaż ok. 3 min.
3. Dodaj pastę Winiary oraz mleko kokosowe, wymieszaj i gotuj ok. 5 min, do uzyskania ulubionej konsystencji sosu.
Podawaj z ryżem.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Informacja alergenna
Może zawierać: seler.
Dane producenta/dystrybutora
Nestlé Polska S.A. ul. Domaniewska 32, 02-672 Warszawa