Wszystko zaczyna się od bakterii Outlet

Masz uczulenie na gluten, jajka, nabiał lub orzechy? Oto książka, którą musisz przeczytać! Czym różni się alergia od nietolerancji pokarmowej? Czy możemy mieć alergię na jedzenie, którego nigdy nie jedliśmy? Czy wystarczy przestać jeść produkty, które nas uczulają, by przykre objawy zniknęły?...
19,95 * 39,90 zł
*cena detaliczna

Dodaj do schowka

najniższa cena z 30 dni: 19,95 zł

Opis

W twoich jelitach żyją miliardy dobrych bakterii, które bezustannie rozmawiają z systemem odpornościowym. Jeśli zadbasz o nie, będą się mnożyć, rosnąć i bronić cię przed złymi bakteriami, które wywołują nietolerancje, alergie i inne problemy jelitowe. Dowiedz się, jak zapewnić przyjaznym mikrobom komfort i poczuj się zdrowo!

W tej książce znajdziesz niezbędne do tego odpowiedzi na kluczowe dla zdrowia twoich jelit pytania:

– jakie pokarmy lubią dobre bakterie;

– czym różni się alergia od nietolerancji pokarmowej i jak z nimi żyć;

– jak intensywny sport wpływa na pracę jelit;

– czym jest FODMAP, laktoza, fruktoza i co ma z tym wspólnego zespół nieszczelnego jelita;

– co jeść przy różnych typach nietolerancji pokarmowych;

– jak odbudować przyjazną florę bakteryjną w jelitach i czuć się lepiej po jedzeniu.

Pobudź swoje życie wewnętrzne do zdrowia!


O autorze

Dr Marie-Andrée Auquier – doktor medycyny ogólnej, homeopatka i akupunkturzystka. Na co dzień wykłada w Akademii Sofrologii w Paryżu.

Szczegóły - Wszystko zaczyna się od bakterii

  • Autor: dr Marie-Andrée Auquier
  • Wydawnictwo Vivante
  • Oprawa: Miękka
  • Rok wydania: 2018
  • Ilość stron: 360
  • Format: 145 x 205
  • Stan: końcówka nakładu, książki są nowe, ale niepełnowartościowe (mogą posiadać zażółknięcia, drobne zagięcia, itp.), mogą nie posiadać dodatków takich jak płyty CD, płyty DVD, mazaki, długopisy, naklejki i inne drobne elementy.
  • Model: 978836607487333
  • Język: polski
  • ISBN: 978836607487333
  • EAN: 978836607487333
  • Wymiary: 14.5x20.5 cm

Recenzje

Podziel się swoją opinią

Oceń produkt