Zakwas. Technologia w piekarni Outlet

Jak zakwas wpływa na jakość pieczywa i jego właściwości odżywcze? Jakie są techniki prowadzenia kwasu pszennego i żytniego? W książce przedstawiono wyniki badań w zakresie prowadzenia zakwasu - zarówno z perspektywy naukowej, jak i empirycznej - oraz cenne wskazówki praktyczne pomocne w...
66,84 * 99,00 zł
*cena detaliczna

Produkt niedostępny

Dodaj do schowka

najniższa cena z 30 dni: 66,84 zł

Opis

Jak zakwas wpływa na jakość pieczywa i jego właściwości odżywcze?
Jakie są techniki prowadzenia kwasu pszennego i żytniego?

W książce przedstawiono wyniki badań w zakresie prowadzenia zakwasu - zarówno z perspektywy naukowej, jak i empirycznej - oraz cenne wskazówki praktyczne pomocne w kłopotliwych sytuacjach. W publikacji uwzględniono zagadnienia takie jak procesy metaboliczne zachodzące podczas fermentacji zakwasu czy też metody biologii molekularnej służące analizowaniu jego mikroflory.

W książce zawarto również informacje dotyczące m.in.:

prowadzenia zakwasu żytniego i pszennego,
zasad działania urządzeń do produkcji zakwasów wraz z prezentacją ich wad i zalet,
możliwości dostosowania metody prowadzenia zakwasu do indywidualnych potrzeb,
kultur starterowych do wyprowadzania zakwasów w zakładach piekarniczych.

Niezbędnik wszystkich, którzy chcą opanować sztukę tworzenia optymalnego zakwasu.

Szczegóły - Zakwas. Technologia w piekarni

  • Autorzy: Markus Brandt, Michael Gänzle
  • Wydawnictwo Wydawnictwo Naukowe PWN
  • Oprawa: Twarda
  • Stan: końcówka nakładu, książki są nowe, ale niepełnowartościowe (mogą posiadać zażółknięcia, drobne zagięcia, itp.), mogą nie posiadać dodatków takich jak płyty CD, płyty DVD, mazaki, długopisy, naklejki i inne drobne elementy.
  • Model: 978830118299133
  • ISBN: 9788301182991
  • EAN: 978830118299133
  • Wymiary: 15.5x24.0x2.5 cm

Recenzje

Podziel się swoją opinią

Oceń produkt