Zakwaska Vivo Zakwaska vitalakt 2 fiolki

Bogata flora kultur bakterii Spośród wszystkich oferowanych Zakwasek, Vitalakt cechuje największa różnorodność kultur bakterii. Starter zawiera laktobakterie, bifidobakterie, pałeczki kwasu mlekowego oraz mikroflorę ziaren kefiru. Vitalakt został opracowane z myślą o osobach aktywnych fizycznie,...
12,14 * 16,19 zł
*cena detaliczna

Produkt niedostępny

Dodaj do schowka

najniższa cena z 30 dni: 12,14 zł

Opis

Bogata flora kultur bakterii

Spośród wszystkich oferowanych Zakwasek, Vitalakt cechuje największa różnorodność kultur bakterii. Starter zawiera laktobakterie, bifidobakterie, pałeczki kwasu mlekowego oraz mikroflorę ziaren kefiru. Vitalakt został opracowane z myślą o osobach aktywnych fizycznie, mających zwiększony wysiłek fizyczny czy też dzieci (od +1 roku życia) lub młodzieży. Z powodzeniem mogą też korzystać z niego osoby dorosłe (szczególnie kobiety i seniorzy).

Zawarte w Vitalakcie kultury bakterii ukwaszają jogurt o delikatnym, lekko kwaśnym smaku. Naturalnymi produktami metabolizmu tych kultur są aminokwasy takie jak tryptofan czy cystyna, wielonienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy i mikroelementy.

Dla dzieci i dorosłych

Jogurt uzyskany z Vialaktu to znakomita propozycja na codzienny posiłek dla całej rodziny. Doskonały na śniadanie, z dodatkiem owoców i bakalii. Sprawdzi się również jako baza do owocowych koktajli.

Vitalakt Vivo polecany jest:

  • dla dzieci i młodzieży w wieku 1-18 lat,
  • dla osób dorosłych i seniorów,
  • dla osób uprawiających sport, lub mających zwiększony wysiłek fizyczny,
  • do codziennego spożycia

Masa netto: 1 fiolki = 0,5 g

Termin ważności: 12 miesięcy od daty produkcji

Propozycja podania: jogurt z truskawkami, ziarnami słonecznika i pestkami dyni

Szczegóły - Zakwaska Vivo Zakwaska vitalakt 2 fiolki

  • Producent: Zakwaska Vivo
  • Stan: nowy, pełnowartościowy produkt
  • Model: VIVO09
  • EAN: 4820148053869

Składniki - Zakwaska Vivo Zakwaska vitalakt 2 fiolki

Laktoza (z mleka), sacharoza, liofilizowane szczepy bakterii: Streptococcus  thermophilus, Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus, Lactobacillus  acidophilus, Bifidobacterium lactis, Lactococcus lactis ssp. cremoris, Lactococcus lactis ssp. lactis, Lactococcus lactis ssp. lactis var. diacetylactis, mikroflora ziaren kefirowych.

Sposób przygotowania i przechowywania

Osobom, którym zależy na żywych kulturach bakterii poleca się spożywać uzyskany z Vialaktu jogurt bez słodkich dodatków (owoców, rodzynek), najlepiej na czczo, bez popijania do pół godziny po jedzeniu. Dobrą praktyką jest dodanie do jogurtu odrobiny np. oleju lnianego lub pestek dyni lub słonecznika.

Dane producenta/dystrybutora

Gama-Tech Leszek Marek Krześniak, Wojciechowskiego 39/39, 02-495 Warszawa

Recenzje

Podziel się swoją opinią

Oceń produkt

Inni Klienci kupili również