Zakwaski Żywe kultury bakterii do jogurtu 2 szt.

Zakwaska do JOGURTu VIVO to starter do przygotowania w warunkach domowych ukwaszonego jogurtu. Składniki: laktoza (z mleka), sacharoza, liofilizowane szczepy bakterii Streptococcus thermophilus, Lactobacillus delbrueckii ssp. Bulgaricus, Lactobacillus acidophilus, Bifidobacterium lactis.
18,48 * 19,00 zł
Cena za szt. : 9.24zł
*cena detaliczna

Produkt niedostępny

Dodaj do schowka

najniższa cena z 30 dni: 19,00 zł

Opis

Zakwaska do JOGURTu VIVO to starter do przygotowania w warunkach domowych ukwaszonego jogurtu.

Jogurt Vivo zawiera ukwaszające mleko paciorkowce, bakterie kwasu mlekowego trzech gatunków, pałeczkę bułgarską i acydofilną. Bakterie te rozwijając się wspólnie wywarzają wysokie stężenie kwasu mlekowego, który niekorzystnie wpływa na bakterie i grzyby patogenne. Domowy jogurt warto wprowadzić do diety codziennej.

Zalety spożywania jogurtu:

Jogurt dobrze gasi pragnienie i głód, przywraca siłę i energię. Ze względu na zawartość żywych kultur bakterii warto wprowadzić go do diety w każdym wieku (może być elementem diety dzieci od 1 roku życia). Dzięki aktywności kultur bakterii domowy jogurt zawiera również ich metabolity, które powstają w trakcie ukwaszania mleka (polisacharydy, witaminy, kwasy tłuszczowe, enzymy itd.). Nie do przecenienia jest wysokie stężenie kwasu mlekowego i kultur ze szczepów lactobacillus acidophilus. Ze względu na swoje właściwości szczep ten jest częstym składnikiem produktów osłonowych stosowanych w trakcie i po antybiotykoterapii, przyjmowanych od pierwszego dnia przyjmowania leków.

Jogurt domowy świetnie sprawdza się jako pożywne śniadanie, ale i jako lekka kolacja. Doskonale smakuje bez dodatków, oferując delikatny smak lekko ukwaszonego mleka, ale warto też podawać go z owocami, otrębami, pestkami dyni, słonecznika czy orzechami. W przypadku gdy zależy nam na dostarczeniu flory bakteryjnej w niezmienionej postaci, warto spożyć go bez dodatków.

Jogurt Vivo polecany jest dla:

  •     osób w każdym wieku, w codziennej diecie,
  •     osób uprawiających sport oraz mających zwiększony wysiłek fizyczny,
  •     osób chcących wzbogacić dietę o bakterie kwasu mlekowego
  •     dla dzieci i młodzieży w wieku 1-18 lat,
  •     seniorów,
  •     osób po leczeniu, w trakcie rekonwalescencji


Termin ważności: 12 miesięcy od daty produkcji. Termin ważności aktualnie sprzedawanej partii produktów można znaleźć na stronie głównej sklepu.

Szczegóły - Zakwaski Żywe kultury bakterii do jogurtu 2 szt.

  • Producent: Zakwaski
  • Stan: nowy, pełnowartościowy produkt
  • Model: VIVO01
  • EAN: 4820148053807
  • Wymiary: 6 x 6 x 4 cm

Składniki - Zakwaski Żywe kultury bakterii do jogurtu 2 szt.

Laktoza (z mleka), sacharoza, liofilizowane szczepy bakterii Streptococcus thermophilus, Lactobacillus delbrueckii ssp. Bulgaricus, Lactobacillus acidophilus, Bifidobacterium lactis.

Dane producenta/dystrybutora

Bio Planet S.A., Fabryczna 9B, 05-084 Leszno k. Warszawy

Recenzje

Podziel się swoją opinią

Oceń produkt

Inni Klienci kupili również