Zakwaska Vivo Żywe kultury bakterii do jogurtu probio 2 fiolki

Zakwaska do JOGURTU VIVO – to żywe kultury bakterii do przygotowania w domu naturalnego jogurtu probiotycznego. Domowy jogurt charakteryzuje się najwyższą świeżością i znakomitym smakiem oraz co najważniejsze, kulturami bakterii o wysokiej aktywności. Domowy jogurt przygotowany wg instrukcji nie...
19,62 * 20,00 zł
Cena za kg : 9810zł
*cena detaliczna

Produkt niedostępny

Dodaj do schowka

najniższa cena z 30 dni: 19,46 zł

Opis

Zakwaska do JOGURTU VIVO – to żywe kultury bakterii do przygotowania w domu naturalnego jogurtu probiotycznego. Domowy jogurt charakteryzuje się najwyższą świeżością i znakomitym smakiem oraz co najważniejsze, kulturami bakterii o wysokiej aktywności. Domowy jogurt przygotowany wg instrukcji nie zawiera żadnych zbędnych dodatków takich jak: mleko w proszku, cukier, zagęstniki, barwniki czy wzmacniacze smaku. Przygotowując go w domu mamy gwarancję naturalności produktu. Do jego zrobienia wystarczy stalowy garnek lub słoik. Najlepszy wychodzi na mleku 3,2% lub pełnotłustym.

W zestawie 2 fiolki po ok. 1,0 g każda.

Produkt w postaci płynnej.

Szczegóły - Zakwaska Vivo Żywe kultury bakterii do jogurtu probio 2 fiolki

  • Producent: Zakwaska Vivo
  • Stan: nowy, pełnowartościowy produkt
  • Model: 4820148055030
  • EAN: 4820148055030
  • Wymiary: 6 x 5.5 x 3.9 cm

Składniki - Zakwaska Vivo Żywe kultury bakterii do jogurtu probio 2 fiolki

Maltodekstryna, Streptococcus thermophilus, Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus, Lactobacillus acidophilus (2 szczepy), Bifidobacterium lactis (2 szczepy), Lactobacillus casei, Lactobacillus rhamnosus, Lactobacillus paracasei, Bifidobacterium infantis.

Wartości odżywcze

W 100 g gotowego produktu:

  • Wartość energetyczna 242 kJ / 58 kcal
  • Tłuszcz 2 g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,4 g
  • Węglowodany 5,9 g
  • w tym cukry 5,6 g
  • Białko 4 g
  • Sól 0,13 g

Sposób przygotowania i przechowywania

1-3 l mleka pasteryzowanego (2% tłuszczu) zagotuj i ostudź do temp. +37 do +43°C. Do mleka dodaj zawartość fiolki i dokładnie wymieszaj. Naczynie z mlekiem dokładnie przykryj, okryj kocem i odstaw w ciepłe miejsce na ok. 8-10 godzin. Po tym czasie naczynie wstaw do lodówki i odczekaj kilka godzin – jogurt dodatkowo zgęstnieje. Spożyj go do 7 dni. Uzyskanym jogurtem możesz zaszczepić mleko jeszcze 2-3 razy używając 4 dużych łyżek jogurtu na 2 litry mleka.

Przechowywać w temperaturze od +2 do +8°C.

Dane producenta/dystrybutora

Bio Planet S.A., Fabryczna 9B, 05-084 Leszno k. Warszawy

Recenzje

Podziel się swoją opinią

Oceń produkt

Inni Klienci kupili również