Żywe kultury bakterii do jogurtu (2 fiolki)

Żywe kultury bakterii do jogurtu (2 fiolki)

Fiolka Zakwaska Jogurt Vivo do samodzielnego przygotowania Jogurtu Domowego zawiera bakterie ze szczepów: Streptococcus thermophilus, Lactobacillus delbrueckii ssp. Bulgaricus, Lactobacillus acidophilus, Bifidobacterium lactis. Jogurt – szeroko rozpowszechniony produkt o wspaniałym smaku świeżo...

15.38 zł

-5%

16.19 zł

Dodaj do schowka

Podziel się swoją opinią

Oceń produkt

Składniki: laktoza (z mleka), sacharoza, liofilizowane szczepy bakteriStreptococcus thermophilus, Lactobacillus delbrueckii ssp. Bulgaricus, Lactobacillus acidophilus, Bifidobacterium lactis.

Fiolka Zakwaska Jogurt Vivo do samodzielnego przygotowania Jogurtu Domowego zawiera bakterie ze szczepów: Streptococcus thermophilus, Lactobacillus delbrueckii ssp. Bulgaricus, Lactobacillus acidophilus, Bifidobacterium lactis.

Jogurt – szeroko rozpowszechniony produkt o wspaniałym smaku świeżo ukwaszonego mleka. Ze wszystkich ukwaszanych produktów mlecznych to właśnie jogurt jest najbardziej popularnym produktem do codziennego spożywania.

Zakwaska do JOGURTu VIVO to starter do przygotowania w warunkach domowych ukwaszonego jogurtu.

Jogurt Vivo zawiera ukwaszające mleko paciorkowce, bakterie kwasu mlekowego trzech gatunków, pałeczkę bułgarską i acydofilną. Bakterie te rozwijając się wspólnie wywarzają wysokie stężenie kwasu mlekowego, który niekorzystnie wpływa na bakterie i grzyby patogenne. Domowy jogurt warto wprowadzić do diety codziennej.

Zalety spożywania jogurtu

Jogurt dobrze gasi pragnienie i głód, przywraca siłę i energię. Ze względu na zawartość żywych kultur bakterii warto wprowadzić go do diety w każdym wieku (może być elementem diety dzieci od 1 roku życia). Dzięki aktywności kultur bakterii domowy jogurt zawiera również ich metabolity, które powstają w trakcie ukwaszania mleka (polisacharydy, witaminy, kwasy tłuszczowe, enzymy itd.). Nie do przecenienia jest wysokie stężenie kwasu mlekowego i kultur ze szczepów lactobacillus acidophilus. Ze względu na swoje właściwości szczep ten jest częstym składnikiem produktów osłonowych stosowanych w trakcie i po antybiotykoterapii, przyjmowanych od pierwszego dnia przyjmowania leków.

Jogurt domowy świetnie sprawdza się jako pożywne śniadanie, ale i jako lekka kolacja. Doskonale smakuje bez dodatków, oferując delikatny smak lekko ukwaszonego mleka, ale warto też podawać go z owocami, otrębami, pestkami dyni, słonecznika czy orzechami. W przypadku gdy zależy nam na dostarczeniu flory bakteryjnej w niezmienionej postaci, warto spożyć go bez dodatków.

Jogurt Vivo polecany jest dla:

  • osób w każdym wieku, w codziennej diecie,
  • osób uprawiających sport oraz mających zwiększony wysiłek fizyczny,
  • osób chcących wzbogacić dietę o bakterie kwasu mlekowego
  • dla dzieci i młodzieży w wieku 1-18 lat,
  • seniorów,
  • osób po leczeniu, w trakcie rekonwalescencji

Termin ważności: 12 miesięcy od daty produkcji. Termin ważności aktualnie sprzedawanej partii produktów można znaleźć na stronie głównej sklepu.

  • Producent: Zakwaski Vivo
  • Stan: nowy, pełnowartościowy produkt
  • Model: VIVO01
  • EAN: 4820148053807