Zbrodnie fast foodów

  • 9788366234628
  • 1 dzień
Oto świat, w którym każdy kęs jedzenia zawiera truciznę. Witaj w świecie przetworzonej żywności! Jedzenie białego pieczywa, frytek, batoników czy czipsów uśmierca rocznie więcej osób niż nikotyna. Za każdym razem, kiedy wybierasz śmieciowe jedzenie, jesteś jak narkoman na głodzie. Kubki smakowe...

29.93 zł

-25%

39.90 zł

Dodaj do schowka

Opis

“Zbrodnie fast foodów” to książka opisująca, jak przetworzona żywność, po którą dziś sięgamy coraz częściej, wpływa na nasz organizm, rozwój, a przede wszystkim zdrowie.

Chociaż większość z nas jest świadoma tego, że żywność przetworzona sprzedawana w barach fast food nie jest zdrowa, sięgamy po nią coraz częściej. O tym, co tak naprawdę się w niej kryje, przekonamy się z pozycji “Zbrodnie fast foodów”.

Jedzenie słodyczy, białego pieczywa, frytek, czy batoników, to dla nas codzienność. Jak się okazuje, nasze kubki smakowe po zjedzeniu podobnych rzeczy wariują i zachowują się jak narkoman na głodzie. Wołają o jeszcze, chociaż niedługo po zjedzeniu na nowo stajemy się głodni. Dlaczego tak reagujemy na przetworzone jedzenie? Jak wpływa ono na nasz mózg, inteligencję, rozwój? Czy rzeczywiście podając takie dania dzieciom, nie wyrządzamy im krzywdy?

Książka “Zbrodnie fast foodów” dzieli się z nami rzetelną wiedzą na temat działania koncernów spożywczych i ich intencji. Tak naprawdę nikomu nie zależy na tym, abyśmy byli zdrowi. Liczy się zarobek, a im częściej sięgamy po gotowe produkty, tym bardziej sobie szkodzimy. Pozycja zawiera cenne informacje na temat tego, co powinniśmy jeść, a przede wszystkim jak przestać być uzależnionymi od śmieciowego jedzenia. Cukier, sól i dodawane składniki potrafią namieszać w naszych organizmach z naprawdę tragicznymi skutkami.


Przeczytaj fragment


O autorze

Joel Fuhrman urodził się 2 grudnia 1953 r. To amerykański lekarz celebrytów, który propaguje dietę bogatą w mikroelementy.

Były zawodnik łyżwiarstwa figurowego, doznał poważnej kontuzji, która usunęła go z rywalizacji. Mówi, że terapia lekami alternatywnymi pomogła przyspieszyć jego powrót do zdrowia i skłoniła go do zostania lekarzem. Jego praktyka opiera się na specyficznym podejściu żywieniowym do otyłości i chorób przewlekłych, określanym również jako dieta dietetyczna lub restrykcyjna. Napisał kilka książek promujących jego dietetyczne podejście i sprzedaje pokrewną linię produktów związanych z odżywianiem. Od kwietnia 2013 r. Jego książka "Eat to Live" utrzymywała się na liście bestsellerów "New York Times Advice & Misc" przez 90 tygodni.

Szczegóły - Zbrodnie fast foodów

  • Tytuł: Zbrodnie fast foodów
  • Autor: Joel Fuhrman
  • Wydawnictwo: Wydawnictwo Kobiece
  • Oprawa: Miękka
  • Rok wydania: 2019
  • Stan: nowy, pełnowartościowy produkt
  • Model: 9788366234628
  • Język: polski
  • Podtytuł: Jak wyjść z pułapki przetworzonej żywności
  • Oryginalny tytuł: Fast Food Genocide: How Processed Food is Killing Us and What We Can Do About It
  • Tłumacz: Kotarski Bartłomiej
  • Nr wydania: 1
  • ISBN: 9788366234628
  • EAN: 9788366234628
  • Wymiary: 14.5x20.5x2.6 cm

Opinie

Podziel się swoją opinią

Oceń produkt