Zestaw produktów na brownie kasztanowe 250 g + 150 g + 1 kg + 300 g + 500 g + 6 szt.
-
ZESTAW_SWIETA_2
W zestawie do przygotowania brownie kasztanowych znajdują się: Mąka kasztanowa 250 g Bio Kakao 150 g Bio Cukier trzcinowy brązowy 500g Jaja z chowu ekologicznego, 6 szt. Bio, klasa A Masło klarowane 300 g Bio Sól himalajska mielona 1 kg Przepis na Brownie kasztanowe: mąka kasztanowa – 1/2 szklanki...
Opis
W zestawie do przygotowania brownie kasztanowych znajdują się:
- Mąka kasztanowa 250 g Bio
- Kakao 150 g Bio
- Cukier trzcinowy brązowy 500g
- Jaja z chowu ekologicznego, 6 szt. Bio, klasa A
- Masło klarowane 300 g Bio
- Sól himalajska mielona 1 kg
Przepis na Brownie kasztanowe:
- mąka kasztanowa – 1/2 szklanki
- kakao – 3 łyżki
- sól – 1 szczypta
- jajka – 2 szt.
- rozpuszczone i przestudzone masło – 1/2 kostki
- cukier trzcinowy – 3/4 szklanki
Sposób przygotowania:
W misce roztrzepujemy jajka, dodajemy cukier, mieszamy do połączenia składników. Dodajemy kakao, mieszamy. Wsypujemy mąkę, wlewamy masło, szybko mieszamy. Wlewamy do foremki o średnicy 20 cm, wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto jest gęste, równamy wierzch łyżką. Pieczemy około 20 minut w temp. 180°C. Po lekkim przestudzeniu podajemy ze świeżymi owocami i bitą śmietaną.
Szczegóły - Zestaw produktów na brownie kasztanowe 250 g + 150 g + 1 kg + 300 g + 500 g + 6 szt.
- Stan: nowy, pełnowartościowy produkt
- Model: ZESTAW_SWIETA_2