Zestaw produktów na ciasto czekoladowo-bananowe

  • ZESTAW_SWIETA_1
  • 3 dni
W zestawie do przygotowania ciasta czekoladowo-bananowego znajdują się: Mąka gryczana 500 g Bio Jaja kury zielononóżki, rozmiar S 10 szt. Bio Kakao 150 g Bio Cukier kokosowy 150 g Bio Napój sojowy bezglutenowy 1 l Bio Proszek do pieczenia bezglutenowy 12 g Bio Syrop daktylowy 345 g Przepis na...

50.72 zł

-9%

55.52 zł

Cena za kg : 23.51zł

Dodaj do schowka

Opis marketingowy

W zestawie do przygotowania ciasta czekoladowo-ba znajdują się:

  • Mąka gryczana 500 g Bio
  • Jaja kury zielononóżki, rozmiar S 10 szt. Bio
  • Kakao 150 g Bio
  • Cukier kokosowy 150 g Bio
  • Napój sojowy bezglutenowy 1 l Bio
  • Proszek do pieczenia bezglutenowy 12 g Bio
  • Syrop daktylowy 345 g

Przepis na Ciasto czekoladowo-bananowe z syropem daktylowym:

  • mąka gryczana – 1 i 1/2 szklanki
  • jaja zielononóżki – 4 szt.
  • kakao – 3 łyżki
  • cukier kokosowy – 5 łyżek
  • mleko sojowe lub inne roślinne – 1 szklanka
  • proszek do pieczenia – 1 łyżeczka
  • syrop daktylowy – 3 łyżki
  • banany dojrzałe –  2 szt. – uwaga tego produktu nie ma w zestawie, musisz go dokupić!

Sposób przygotowania:

Krok 1: Składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Jaja ubij z cukrem kokosowym na puch, dodaj mąkę, przesiane kakao i proszek do pieczenia. Wymieszaj mikserem na wolnych obrotach. Wlej mleko roślinne. Dodaj rozgniecione tłuczkiem do ziemniaków banany. Wymieszaj.

Krok 2: Piecz w 180°C ok. 55 min. w formie keksowej. Po wystygnięciu polej ciasto syropem daktylowym.

Składniki - Zestaw produktów na ciasto czekoladowo-bananowe

Składniki:

  • Mąka gryczana: ekologiczna mąka gryczana
  • Kakao: kakao ekologiczne 100%
  • Cukier kokosowy: cukier kokosowy 100%
  • Napój sojowy bezglutenowy: woda, ziarno soi* (8%)
  • Proszek do pieczenia bezglutenowy: skrobia kukurydziana*, substancje spulchniające (winiany potasu, wodorowęglan sodu)
  • Syrop daktylowy: daktyle 100%
    * certyfikowany składnik ekologiczny

Wartości odżywcze

Wartości odżywcze w 100 g/ml:

  • Mąka gryczana: 1402 kJ / 335 kcal, Tłuszcz 3,1 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,7 g, Węglowodany 61 g w tym cukry 2,6 g, Błonnik 10 g, Białko 13 g, Sól 0,03 g
  • Jaja kury zielononóżki, rozmiar S:
  • Kakao: Wartość energetyczna: 1343 kJ/ 322 kcal, Tłuszcz: 12 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 7 g, Węglowodany: 14 g w tym cukry 0,9 g, Białko: 20,4 g, Sól: 0,02 g
  • Cukier kokosowy: Wartość energetyczna 1640 kJ / 385 kcal, Tłuszcz: 0 g w tym kwasy nasycone: 0 g, Węglowodany: 92 g w tym cukry: 87 g, Białko: 2 g, Błonnik: 2 g, Sól: 0,43 g
  • Napój sojowy bezglutenowy: Wartość energetyczna 173 kJ / 41 kcal, Tłuszcz 2,1 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,6 g, Węglowodany 2,0 g w tym cukry 0,8 g, Błonnik <0,5 g, Białko 3,5 g, Sól 0,05 g
  • Proszek do pieczenia bezglutenowy: Wartość energetyczna 705 kJ / 166 kcal, Tłuszcz 0,00 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,00 g, Węglowodany 41,0 g w tym cukry 0,00 g, Białko 0,00 g, Sól 15,40 g
  • Syrop daktylowy: Wartość energetyczna 1327 kJ/317 kcal, Tłuszcz 0,1 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g, Węglowodany 75 g w tym cukry 64,38 g, Białko 1,94 g, Sól <0,01 g

Sposób przygotowania i przechowywania

Sposób przechowywania:

  • Mąka gryczana: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
  • Napój sojowy bezglutenowy: Wstrząsnąć przed użyciem. Po otwarciu przechowywać w warunkach chłodniczych.
  • Syrop daktylowy: Temperatura przechowywania 15-20°C. Po otwarciu przechowywać w lodówce w temperaturze 4°C. Chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego.

Informacja alergenna

Informacja alergenna:

  • Mąka gryczana: Produkt może zawierać gluten, orzeszki ziemne, orzechy.
  • Jaja.

Produkty w zestawie (7)


Cena rynkowa produktów w zestawie: 55,52 zł. Kupując ten zestaw oszczędzasz: 4,80 zł (9%)

Szczegóły - Zestaw produktów na ciasto czekoladowo-bananowe

  • Stan: nowy, pełnowartościowy produkt
  • Model: ZESTAW_SWIETA_1

Opinie

Podziel się swoją opinią

Oceń produkt