Żywienie kobiet w ciąży
Lekarze i dietetycy są zgodni co do tego, że brak dostatecznej liczby korzystnych składników w diecie zagraża zdrowiu nie tylko kobiety ciężarnej, lecz także oczekiwanego przez nią dziecka. Jakie to składniki? Gdzie je można znaleźć? W jakich ilościach spożywać? Czy posiłki o różnorodnych smakach,...
Opis
Lekarze i dietetycy są zgodni co do tego, że brak dostatecznej liczby korzystnych składników w diecie zagraża zdrowiu nie tylko kobiety ciężarnej, lecz także oczekiwanego przez nią dziecka. Jakie to składniki? Gdzie je można znaleźć? W jakich ilościach spożywać? Czy posiłki o różnorodnych smakach, upajające mocą zapachów i mieniące się bogactwem kolorów, zapewnią zdrowie przyszłej matce i jej nie narodzonemu dziecku? A może powinna ona jeszcze sięgnąć po suplementy? Jeśli tak, to kiedy? Przed ciążą, czy w czasie ciąży? A co z tyciem? Nie bać się nadwagi, czy też cały czas się pilnować? Odpowiedzi na te i inne pytania można znaleźć w tym poradniku. Przygotowali go specjaliści z Instytutu Żywności i Żywienia w Warszawie. Poruszone problemy zainteresują zarówno kobiety ciężarne, jak i opiekujących się nimi lekarzy.
Szczegóły - Żywienie kobiet w ciąży
- Tytuł: Żywienie kobiet w ciąży
- Autorzy: Aleksandra Cichocka, Dorota Szostak-Węgierek
- Wydawnictwo Wydawnictwo Lekarskie PZWL
- Seria Instytut Żywności I Żywienia Zaleca
- Oprawa: Miękka
- Rok wydania: 2011
- Ilość stron: 160
- Format: 14.0x20.0cm
- Stan: nowy, pełnowartościowy produkt
- Model: 63300100218KS
- Język: polski
- Nr wydania: 2
- ISBN: 9788320044157
- EAN: 9788320044157
- Wymiary: 14,5x20,5 cm