Żywność fermentowana i probiotyczna

Fermentacja to proces, w którym mikroorganizmy przetrawiają do pewnego stopnia produkty spożywcze i przez to poprawiają wartość i przyswajalność znajdujących się w nich substancji odżywczych. Dzięki tej książce samodzielnie przygotujesz zdrowe pikle, kimchi, sunomono czy tofu. Poznasz tajniki...
23,16 * 34,30 zł
*cena detaliczna

Dodaj do schowka

najniższa cena z 30 dni: 22,21 zł

Opis

Fermentacja to proces, w którym mikroorganizmy przetrawiają do pewnego stopnia produkty spożywcze i przez to poprawiają wartość i przyswajalność znajdujących się w nich substancji odżywczych. Dzięki tej książce samodzielnie przygotujesz zdrowe pikle, kimchi, sunomono czy tofu. Poznasz tajniki kiszenia i marynowania popularnych warzyw takich jak kapusta, marchew czy buraki. Opisane potrawy poprawiają wchłanialność witamin i żelaza. W znaczący sposób pobudzają trawinie tłuszczów i białka. Pozytywnie wpływają na przepływ krwi w jelitach, aktywują pracę trzustki i oczyszczają krew. Żywność fermentowana i probiotyczna poprawia pracę mózgu i uspokaja system nerwowy. Oczyszcza organizm ze środków konserwujących, wzmacniaczy smaku i złogów. Trwale, smacznie, zdrowo.

Szczegóły - Żywność fermentowana i probiotyczna

  • Autor: Michael Dietz
  • Wydawnictwo Vital
  • Oprawa: Miękka
  • Rok wydania: 2017
  • Ilość stron: 124
  • Stan: nowy, pełnowartościowy produkt
  • Model: 9788365404572
  • Język: polski
  • Podtytuł: Samodzielna fermentacja mlekowa: trwale, smacznie i zdrowo
  • Tłumacz: Rzepka Małgorzata
  • Nr wydania: 1
  • ISBN: 9788365404572
  • EAN: 9788365404572
  • Wymiary: 14.5x20.5x0.5 cm

Recenzje

Podziel się swoją opinią

Oceń produkt

Inni Klienci kupili również