Żywność fermentowana i probiotyczna
- Vital
-
9788365404572
-
48 godzin + czas dostawy
Opis
Fermentacja to proces, w którym mikroorganizmy przetrawiają do pewnego stopnia produkty spożywcze i przez to poprawiają wartość i przyswajalność znajdujących się w nich substancji odżywczych. Dzięki tej książce samodzielnie przygotujesz zdrowe pikle, kimchi, sunomono czy tofu. Poznasz tajniki kiszenia i marynowania popularnych warzyw takich jak kapusta, marchew czy buraki. Opisane potrawy poprawiają wchłanialność witamin i żelaza. W znaczący sposób pobudzają trawinie tłuszczów i białka. Pozytywnie wpływają na przepływ krwi w jelitach, aktywują pracę trzustki i oczyszczają krew. Żywność fermentowana i probiotyczna poprawia pracę mózgu i uspokaja system nerwowy. Oczyszcza organizm ze środków konserwujących, wzmacniaczy smaku i złogów. Trwale, smacznie, zdrowo.
Szczegóły - Żywność fermentowana i probiotyczna
- Autor: Michael Dietz
- Wydawnictwo Vital
- Oprawa: Miękka
- Rok wydania: 2017
- Ilość stron: 124
- Stan: nowy, pełnowartościowy produkt
- Model: 9788365404572
- Język: polski
- Podtytuł: Samodzielna fermentacja mlekowa: trwale, smacznie i zdrowo
- Tłumacz: Rzepka Małgorzata
- Nr wydania: 1
- ISBN: 9788365404572
- EAN: 9788365404572
- Wymiary: 14.5x20.5x0.5 cm
- Powiązane tematy: Noc Wyprzedaży, Zdrowe nawyki