Etja-olejki Naturalny olej Perilla z Pachnotki 50 ml

Roślina jednoroczna z rodziny jasnotowatych. Nazywana również pachnotką brazylijską, pachnotką uprawną oraz perillą zwyczajną. Występuję na obszarach Chin, Indii, Japonii, Półwyspu Indyjskiego i Indochin.  Mocno rozgałęziona roślina rośnie do 1 metra wysokości. Posiada grubowate, zaostrzone liście,...
18,99
Cena za L: 379,80zł
Opis

Roślina jednoroczna z rodziny jasnotowatych. Nazywana również pachnotką brazylijską, pachnotką uprawną oraz perillą zwyczajną. Występuję na obszarach Chin, Indii, Japonii, Półwyspu Indyjskiego i Indochin.  Mocno rozgałęziona roślina rośnie do 1 metra wysokości. Posiada grubowate, zaostrzone liście, a kwiaty są koloru białego o delikatnej budowie. Owoc perilli nazywany inaczej rozłupnią jest pojedynczy, dwu lub wielonasienny i posiada w sobie od 20% do 55 % oleju roślinnego.

Tłoczony na zimno olej z wyselekcjonowanych nasion pachnotki. Zawiera kwasy tłuszczowe omega 3,6,9.

Olej Perilla z Pachnotki BIO firmy Etja, jest wytwarzany z surowców ekologicznych i w 100% naturalny. Posiada certyfikat BCS DE-KO.

Kraje pochodzenia:
Państwa Azji

Szczegóły - Etja-olejki Naturalny olej Perilla z Pachnotki 50 ml

  • Producent: Etja-olejki
  • Właściwości: nawilżające, odżywiające, regenerujące, ujędrniające, wygładzające
  • Działanie: chroni, przeciw rozdwajaniu paznokci, redukuje i wygładza zmarszczki, zmiękcza
  • Stan: nowy, pełnowartościowy produkt
  • Model: 5908310446226
  • EAN: 5908310446226
  • Wymiary: 12 x 4 x 4 cm

Składniki - Etja-olejki Naturalny olej Perilla z Pachnotki 50 ml

Olej Perilla z pachnotki (Perilla Ocymoids Seed Oil)

Sposób przygotowania i przechowywania

Zawsze po użyciu zakręcaj buteleczkę i przechowuj w chłodnym i ciemnym miejscu.

  • może być używany bezpośrednio  w 100% bez rozcieńczenia na skórę. Kilka kropli wcierać w uprzednio oczyszczoną twarz.
  • stosować do kąpieli w przypadku suchej skóry ciała. Do wypełnionej wanny 1/3 ciepłej wody wlać około 10 ml oleju (jedna łyżka stołowa). Kąpiel w delikatny sposób nawilży ciało nadając skórze elastyczność i jedwabistość w dotyku.
  • do pielęgnacji włosów- wcierać we włosy niewielką ilość, poczym zmyć olej łagodnym szamponem.

Zapobiega rozdwajaniu się końcówek i łamliwości włosów.  Przenzaczony szczególnie dla włosów zniszczonych zabiegami fryzjerskimi.

  • dodatek do kremów, balsamów
  • aplikować na paznokcie. Wzmacnia płytkę paznokcia
  • jego lekka formuła stosowana bezpośrednia na twarz zapobiega rozwojowi bakterii powodujących trądzik młodzieńczy

Ostrzeżenia i pozostałe informacje

Instrukcja użytkowania: Stosować zewnętrznie na skórę lub włosy. Może być używany bezpośrednio lub jako dodatek do kosmetyków. Ostrzeżenia i środki ostrożności: Tylko do użytku zewnętrznego. Unikać kontaktu z oczami. W przypadku podrażnienia skóry – przerwać stosowanie. Postępowanie w razie wypadku: Kontakt z oczami – przemyć dużą ilością wody. Przechowywanie i trwałość: Przechowywać w suchym, chłodnym miejscu, z dala od światła.

Dane producenta

Etja S. C., ul. Łęczycka 29, 82-300 Elbląg, Polska, etja@etja.pl, etja.pl

Recenzje

Podziel się swoją opinią

Oceń produkt