Pzz M±ka pszenna wrocławska, typ 500 1 kg

  • Pzz
  • 5901283000051
  • 2 dni
M±ka pszenna. Wrocławska, typ 500. Do ciast drożdżowych, francuskich i półfrancuskich, bułek, makaronów, nale¶ników, zagęszczania sosów i zup. Produkty zbożowe s± podstaw± zdrowego żywienia. Produkcja tradycyjnych m±k oparta jest na wyselekcjonowanych mieszankach zbóż.

2.99 zł

3.04 zł

Cena za kg : 2.99zł

Dodaj do schowka

Opis

M±ka wrocławska typu 500 to rodzaj m±ki pszennej. Stanowi jeden z tych produktów, które ciesz± się w kuchni szerokim zastosowaniem. Wiele osób nie może wyobrazić sobie bez niej domowych wypieków i nie można się temu dziwić - wysoka zawarto¶ć glutenu sprawia, że ciasto szybciej wyrasta i po upieczeniu staje się niezwykle pulchne.

M±ka wrocławska powstaje w wyniku przemiału ziaren pszenicy. Jest drobno zmielona, charakteryzuje się jasn± barw± oraz kleisto¶ci±. Oprócz glutenu stanowi również Ľródło witamin z grupy B, witaminy E, błonnika czy soli mineralnych.

Co oznacza typ 500? WskaĽnik ten okre¶la zawarto¶ć substancji mineralnych, które podczas procesu mielenia przedostaj± się do m±ki. M±ka wrocławska o typie 500 zawiera ich 0,5%, co przekłada się na jej jasny kolor, puszysto¶ć oraz delikatno¶ć.

Unosz±cy się zapach ciasta, smak gęstego sosu czy domowych klusek... M±ka wrocławska typu 500 posiada wiele zastosowań i sprawdza się jako składnik słodkich oraz słonych dań. Najczę¶ciej wykorzystuje się j± do:

  • przygotowania nale¶ników czy omletów,
  • upieczenia ciasta drożdżowego, kruchego oraz półkruchego,
  • wykonania pierogów, domowego makaronu, kopytek czy klusek ¶l±skich,
  • zagęszczenia sosów oraz zup,
  • zrobienia zasmażki.

Jako¶ć i tradycja to warto¶ci, jakie przy¶wiecaj± producentowi PZZ S.A. Wybieraj±c m±kę wrocławsk± typu 500 pochodz±c± z Podlaskich Zakładów Zbożowych, sięgasz po to, co najlepsze.

Składniki - Pzz M±ka pszenna wrocławska, typ 500 1 kg

pszenica

Warto¶ci odżywcze

  • warto¶ć energetyczna 1474 kJ / 347 kcal
  • tłuszcz 1,20 g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,17 g
  • węglowodany 74,90 g
  • w tym cukry 0,20 g
  • białko 9,20 g
  • sól 0,01 g

Sposób przygotowania i przechowywania

przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu.

Ostrzeżenia i pozostałe informacje

Certyfikat BRC, produkt przygotowany w systemie HCCP.

Informacja alergenna

gluten

Dane producenta/dystrybutora

Podlaskie Zakłady Zbożowe S.A., ul. Elewatorska 14, 15-959 Białystok

Recenzje

Podziel się swoj± opini±

Oceń produkt

Szczegóły - Pzz M±ka pszenna wrocławska, typ 500 1 kg

Inni Klienci kupili również