Wielkanoc z siostrą Anastazją
- WAM
-
9788327711205
-
1 dzień + czas dostawy
Święta Wielkanocne tylko z Siostrą Anastazją! Na wielkanocnym stole oprócz tradycyjnej święconki i wszechobecnych jaj w każdej postaci, nie może zabraknąć żurku, białej kiełbasy, placanki, ćwikły z chrzanem, pasztetów czy pieczonych mięs. Zajączek wielkanocny, baranek, baby drożdżowe, baby...
13,63 zł
Opis
Święta Wielkanocne tylko z Siostrą Anastazją!
Na wielkanocnym stole oprócz tradycyjnej święconki i wszechobecnych jaj w każdej postaci, nie może zabraknąć żurku, białej kiełbasy, placanki, ćwikły z chrzanem, pasztetów czy pieczonych mięs.
Zajączek wielkanocny, baranek, baby drożdżowe, baby ucierane, przekładane mazurki i wiele innych słodkości sprawią, że Święta Wielkiej Nocy będą nie tylko wyjątkowo smaczne, ale i pełne radosnego ucztowania, na które zaprasza Siostra Anastazja wszystkich swoich Czytelników!
Zaufaj przepisom Siostry Anastazji ze Zgromadzenia Córek Bożej Miłości
Prawie 3 000 000 sprzedanych książek!
Szczegóły - Wielkanoc z siostrą Anastazją
- Tytuł: Wielkanoc z Siostrą Anastazją. Przepisy wielkanocne
- Autor: Anastazja Pustelnik
- Wydawnictwo WAM
- Oprawa: Miękka
- Rok wydania: 2016
- Ilość stron: 176
- Format: 14,5x20 cm
- Stan: nowy, pełnowartościowy produkt
- Model: 9788327711205
- Język: polski
- Podtytuł: Przepisy Wielkanocne
- Nr wydania: 1
- ISBN: 9788327711205
- EAN: 9788327711205
- Wymiary: 14.5x20 cm
- Powiązane tematy: Zdrowe nawyki
Dane producenta
Wydawnictwo WAM, ul. Kopernika 26, 31-501 Kraków, Polska, handlowy@wydawnictwowam.pl, tel. 48126293200
Recenzje
Recenzje
O Autorze
Siostra Anastazja Pustelnik należy do Zgromadzenia Córek Bożej Miłości. Od wielu już lat jej kulinarne arcydzieła i wypieki zdobią stoły krakowskich Jezuitów. Tygodnik "Gość niedzielny" okrzyknął ją mianem pierwszej kucharki Rzeczypospolitej. Nic zresztą dziwnego, gdyż uznaniem nie cieszą się jedynie jej kulinarne sukcesy, ale i publikacje z oryginalnymi, sprawdzonymi przepisami. "Doskonałe przepisy Siostry Anastazji", "Wielka księga ciast siostry Anastazji" i wiele innych książek sygnowanych jej imieniem osiągnęło już łączny nakład ponad trzech milionów egzemplarzy!
Pochodzi z Dylągowej w powiecie rzeszowskim. Do zgromadzenia zakonnego Córek Bożej Miłości wstąpiła w 1973 roku. Tuż po złożeniu ślubów zaczęła pracować jako gospodyni. Zajmowała się głównie gotowaniem dla niepełnosprawnych dzieci. Później zaczęła prowadzić kuchnię dla krakowskiej wspólnoty Towarzystwa Jezusowego. W 2008 roku została uhonorowana Nagrodą Prezesa Międzynarodowych Targów Poznańskich.
Do tej pory wydała już kilkanaście książek i poradników kulinarnych. Dzieli się w nich z czytelnikami przepisami na dania obiadowe, przekąski, sałatki, ciasta i ciasteczka na każdą okazję. Sygnowane jej imieniem publikacje cieszą się ogromnym uznaniem i popularnością. Nic zresztą dziwnego. Przepisy siostry Anastazji pokazują bowiem ogromne bogactwo kulinarnej tradycji polskiej i nie tylko. Są napisane w sposób jasny i klarowny, co sprawia, iż mogą służyć pomocą każdemu, kto pragnie rozwinąć skrzydła w domowej kuchni. Przy tym wszystkie książki o tytułach zakończonych słynnym "... siostry Anastazji" są gwarancją doskonałej jakości, merytorycznej wiedzy i intuicji oraz symbolem niekwestionowanego talentu, który doceniło już wielu. Warto też podkreślić, że siostra Anastazja stawia na produkty naturalne i ekologiczne. Unika podrzędnej mąki, a nawet masło przyrządza własnoręcznie. Uwielbia też kuchnię regionalną, a szczególnie ziemniaczane gołąbki.
Pochodzi z Dylągowej w powiecie rzeszowskim. Do zgromadzenia zakonnego Córek Bożej Miłości wstąpiła w 1973 roku. Tuż po złożeniu ślubów zaczęła pracować jako gospodyni. Zajmowała się głównie gotowaniem dla niepełnosprawnych dzieci. Później zaczęła prowadzić kuchnię dla krakowskiej wspólnoty Towarzystwa Jezusowego. W 2008 roku została uhonorowana Nagrodą Prezesa Międzynarodowych Targów Poznańskich.
Do tej pory wydała już kilkanaście książek i poradników kulinarnych. Dzieli się w nich z czytelnikami przepisami na dania obiadowe, przekąski, sałatki, ciasta i ciasteczka na każdą okazję. Sygnowane jej imieniem publikacje cieszą się ogromnym uznaniem i popularnością. Nic zresztą dziwnego. Przepisy siostry Anastazji pokazują bowiem ogromne bogactwo kulinarnej tradycji polskiej i nie tylko. Są napisane w sposób jasny i klarowny, co sprawia, iż mogą służyć pomocą każdemu, kto pragnie rozwinąć skrzydła w domowej kuchni. Przy tym wszystkie książki o tytułach zakończonych słynnym "... siostry Anastazji" są gwarancją doskonałej jakości, merytorycznej wiedzy i intuicji oraz symbolem niekwestionowanego talentu, który doceniło już wielu. Warto też podkreślić, że siostra Anastazja stawia na produkty naturalne i ekologiczne. Unika podrzędnej mąki, a nawet masło przyrządza własnoręcznie. Uwielbia też kuchnię regionalną, a szczególnie ziemniaczane gołąbki.