103 ciasta siostry Anastazji
- WAM
-
9788327711076
Największy bestseller Siostry Anastazji teraz w nowym wydaniu! Wszystkie przepisy z kolorowymi ilustracjami! Ciasta Siostry Anastazji nie wymagają rekomendacji. Marysieńka, Cappuccino czy Dziwak od lat królują w domach milionów Polaków. Skorzystaj ze sprawdzonych receptur Mistrzyni, a olśnisz...
23,25 zł
Opis
Największy bestseller Siostry Anastazji teraz w nowym wydaniu!
Wszystkie przepisy z kolorowymi ilustracjami!
Ciasta Siostry Anastazji nie wymagają rekomendacji. Marysieńka, Cappuccino czy Dziwak od lat królują w domach milionów Polaków. Skorzystaj ze sprawdzonych receptur Mistrzyni, a olśnisz domowników i gości.
Każdy znajdzie coś dla siebie.
Jedne ciasta są zwyczajne, inne luksusowe, łatwe do wykonania lub wymagające wprawnej ręki.
Wszystkie smakują wyśmienicie i zawsze się udają.
ponad 1 500 000 sprzedanych książek
Siostra Anastazja ze Zgromadzenia Córek Bożej Miłości od lat gotuje i piecze dla krakowskich jezuitów. W 2008 roku otrzymała Nagrodę Prezesa Międzynarodowych Targów Poznańskich.
Szczegóły - 103 ciasta siostry Anastazji
- Tytuł: 103 ciasta Siostry Anastazji
- Autor: Anastazja Pustelnik
- Wydawnictwo WAM
- Seria Przepisy Siostry Anastazji
- Oprawa: Miękka
- Rok wydania: 2015
- Ilość stron: 272
- Stan: nowy, pełnowartościowy produkt
- Model: 9788327711076
- Język: polski
- Nr wydania: 3
- ISBN: 9788327711076
- EAN: 9788327711076
- Wymiary: 14.5x20.5 cm
- Powiązane tematy: książki kucharskie na prezent
Dane producenta
Wydawnictwo WAM, ul. Kopernika 26, 31-501 Kraków, Polska, handlowy@wydawnictwowam.pl, tel. 48126293200
Recenzje
Recenzje
O Autorze
Siostra Anastazja Pustelnik należy do Zgromadzenia Córek Bożej Miłości. Od wielu już lat jej kulinarne arcydzieła i wypieki zdobią stoły krakowskich Jezuitów. Tygodnik "Gość niedzielny" okrzyknął ją mianem pierwszej kucharki Rzeczypospolitej. Nic zresztą dziwnego, gdyż uznaniem nie cieszą się jedynie jej kulinarne sukcesy, ale i publikacje z oryginalnymi, sprawdzonymi przepisami. "Doskonałe przepisy Siostry Anastazji", "Wielka księga ciast siostry Anastazji" i wiele innych książek sygnowanych jej imieniem osiągnęło już łączny nakład ponad trzech milionów egzemplarzy!
Pochodzi z Dylągowej w powiecie rzeszowskim. Do zgromadzenia zakonnego Córek Bożej Miłości wstąpiła w 1973 roku. Tuż po złożeniu ślubów zaczęła pracować jako gospodyni. Zajmowała się głównie gotowaniem dla niepełnosprawnych dzieci. Później zaczęła prowadzić kuchnię dla krakowskiej wspólnoty Towarzystwa Jezusowego. W 2008 roku została uhonorowana Nagrodą Prezesa Międzynarodowych Targów Poznańskich.
Do tej pory wydała już kilkanaście książek i poradników kulinarnych. Dzieli się w nich z czytelnikami przepisami na dania obiadowe, przekąski, sałatki, ciasta i ciasteczka na każdą okazję. Sygnowane jej imieniem publikacje cieszą się ogromnym uznaniem i popularnością. Nic zresztą dziwnego. Przepisy siostry Anastazji pokazują bowiem ogromne bogactwo kulinarnej tradycji polskiej i nie tylko. Są napisane w sposób jasny i klarowny, co sprawia, iż mogą służyć pomocą każdemu, kto pragnie rozwinąć skrzydła w domowej kuchni. Przy tym wszystkie książki o tytułach zakończonych słynnym "... siostry Anastazji" są gwarancją doskonałej jakości, merytorycznej wiedzy i intuicji oraz symbolem niekwestionowanego talentu, który doceniło już wielu. Warto też podkreślić, że siostra Anastazja stawia na produkty naturalne i ekologiczne. Unika podrzędnej mąki, a nawet masło przyrządza własnoręcznie. Uwielbia też kuchnię regionalną, a szczególnie ziemniaczane gołąbki.
Pochodzi z Dylągowej w powiecie rzeszowskim. Do zgromadzenia zakonnego Córek Bożej Miłości wstąpiła w 1973 roku. Tuż po złożeniu ślubów zaczęła pracować jako gospodyni. Zajmowała się głównie gotowaniem dla niepełnosprawnych dzieci. Później zaczęła prowadzić kuchnię dla krakowskiej wspólnoty Towarzystwa Jezusowego. W 2008 roku została uhonorowana Nagrodą Prezesa Międzynarodowych Targów Poznańskich.
Do tej pory wydała już kilkanaście książek i poradników kulinarnych. Dzieli się w nich z czytelnikami przepisami na dania obiadowe, przekąski, sałatki, ciasta i ciasteczka na każdą okazję. Sygnowane jej imieniem publikacje cieszą się ogromnym uznaniem i popularnością. Nic zresztą dziwnego. Przepisy siostry Anastazji pokazują bowiem ogromne bogactwo kulinarnej tradycji polskiej i nie tylko. Są napisane w sposób jasny i klarowny, co sprawia, iż mogą służyć pomocą każdemu, kto pragnie rozwinąć skrzydła w domowej kuchni. Przy tym wszystkie książki o tytułach zakończonych słynnym "... siostry Anastazji" są gwarancją doskonałej jakości, merytorycznej wiedzy i intuicji oraz symbolem niekwestionowanego talentu, który doceniło już wielu. Warto też podkreślić, że siostra Anastazja stawia na produkty naturalne i ekologiczne. Unika podrzędnej mąki, a nawet masło przyrządza własnoręcznie. Uwielbia też kuchnię regionalną, a szczególnie ziemniaczane gołąbki.