Bio Europa

Produkty Bio Europa to naturalne, pozbawione sztucznych dodatków artykuły żywnościowe. Pochodzą z Polski, z Włoch i innych krajów śródziemnomorskich oraz z krajów bałkańskich. Jest w nich wszystko to, co najlepsze w naturalnej żywności całej Europy.

Dostępne w zwykłych sklepach warzywa w słoikach i puszkach zaprawiane są cukrem. Zawierają nadmierną ilość soli. Są przegotowane, ich indeks glikemiczny jest podwyższony, a zawartość witamin niewielka. W przypadku naturalnych warzyw Bio Europa jest odwrotnie. Otrzymujemy warzywa konserwowe (marchewkę, groszek, kukurydzę, fasolkę, gotowaną ciecierzycę, a także smaczną kapustę kiszoną) najwyższej jakości, bez żadnych sztucznych dodatków. Są to przetwory równie zdrowe, co te wykonane w domu.

Godne polecenia są także makarony z serii Bio Europa. Są to przede wszystkim makarony jajeczne, w różnych rozmiarach i formach. Jajka znajdujące się w składzie makaronów Bio Europa to jaja świeże, nie suszony koncentrat jajeczny, w dodatku stanowią aż 9% zawartości makaronów Bio Europa. Pochodzą z chowu naturalnego, to certyfikowany produkt ekologiczny

Bio Europa to także inne ciekawe produkty, często mało znane w naszym kraju (np. karob – mączka chleba świętojańskiego). W ofercie znajdują jednak również tak typowe dla kuchni polskiej miody. Miody Bio Europa to przede wszystkim miody kwiatowe jednoskładnikowe – nie przemysłowe mieszanki. Posiadają one certyfikaty ekologiczne PL-EKO-01: miód nie jest fałszowany cukrem. W ofercie są także smakujące nieco inaczej niż te, które znamy, mieszane miody bałkańskie.

Certyfikaty ekologiczne są szczególnie ważne są w przypadku produktów, na których opiera się dieta wielu wegetarian i wegan. Certyfikowane produkty sojowe Bio Europa pochodzą wyłącznie z naturalnych upraw soi.

© 2019 - All rights reserved Sklepy internetowe