Pzz Mieszanka do wypieku chleba Graham 500 g

Gotowa mieszanka do wypieku chleba, wystarczy dodać tylko wodę. Składniki mieszanki do wypieku chleba pochodzą z wyselekcjonowanych ziaren zbóż uprawianych głównie na terenie Zielonych Płuc Polski.
4,29 * 4,69 zł
Cena za kg : 8.58zł
*cena detaliczna

Dodaj do schowka

najniższa cena z 30 dni: 3,49 zł

W zestawie najtaniej >>

Opis

Odkryj przyjemność z domowego pieczywa z PZZ Mieszanką do Wypieku Chleba Graham Mix. Wyjątkowa mieszanka, która pozwoli Ci cieszyć się chlebem pełnym smaku i zdrowych właściwościach.

Mieszanka do Wypieku Chleba Graham Mix PZZ - domowy chleb pełen zdrowia

Mieszanka do wypieku chleba Graham Mix od PZZ to kompozycja wysokiej jakości mąki grahamowej, która pozwoli Ci przygotować zdrowy chleb z kruchą skórką i wyjątkową wilgotnością. Chleb Graham jest doskonałą alternatywą dla tradycyjnego chleba pszennego. Mieszanka do wypieku jest gwarancją 100% naturalności i braku zastosowania sztucznych konserwantów. Dzięki temu możesz cieszyć się smakiem i aromatem świeżego chleba bez zbędnych dodatków.

Szybki sposób na zdrowe wypieki - Mieszanka do Wypieku Chleba Graham Mix PZZ

Mieszanka Graham Mix do wypieku została stworzona z myślą o łatwym przygotowaniu pieczywa w domu. Dzięki tej rewolucyjnej mieszance możesz cieszyć się domowym chlebem bez konieczności szukania specjalistycznych składników. Z łatwością przygotujesz zdrowy, domowy chleb, który zachwyci nie tylko Ciebie, ale i Twoją rodzinę.

Zachęcamy do zakupu PZZ Mieszanki do Wypieku Chleba Graham Mix w sklepie bee.pl. Odkryj smak domowego chleba typu graham już dziś i dołącz do grona miłośników tego wyjątkowego rodzaju pieczywa!

Szczegóły - Pzz Mieszanka do wypieku chleba Graham 500 g

Składniki - Pzz Mieszanka do wypieku chleba Graham 500 g

Mąka pszenna typ 550 (66,4%), mąka pszenna graham typ 1850 (28,4%), zakwas pszenny, sól, drożdze instant.

Wartości odżywcze

W 100 g produktu:

  • wartość energetyczna 1384 kJ / 328 kcal
  • tłuszcz 2,1 g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,9 g
  • węglowodany 57,9 g
  • w tym cukry 4,5 g
  • białko 13 g
  • błonnik 12,7 g
  • sól 1,3 g

Sposób przygotowania i przechowywania

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Mieszankę chlebową wsypać do miski. Dodać około 380 ml ciepłej wody. Ciasto wyrabiać mikserem z hakami lub ręcznie przez około 10 minut do uzyskania gładkiej konsystencji. Pozostawić na 10 minut.

Ciasto przełożyć do natłuszczonej wcześniej blaszki 25 x 11 x 8 cm. Całość przykryć ściereczką i odstawić do ciepłego miejsca na 1 godzinę.

Po 30 minutach można delikatnie naciąć wierzch ciasta, co zapobiegnie niekontrolowanemu pęknięciu.

Piec około 40 minut w 220°C (opcja góra-dół bez termoobiegu). Po wypieczeniu chleb należy wyjąć od razu z blaszki.

Informacja alergenna

Zawiera gluten.

Dane producenta/dystrybutora

Podlaskie Zakłady Zbożowe S.A., ul. Elewatorska 14, 15-959 Białystok

Recenzje

Podziel się swoją opinią

Oceń produkt

Inni Klienci kupili również