Kiszone warzywa


Na fali popularności zdrowego odżywiania się coraz częściej słyszmy o wspaniałych mocach kiszonych warzyw. O co właściwie chodzi? Kiszonki, czyli fermentowane warzywa i owoce to doskonałe źródło składników mineralnych i witamin. Przez wielu nazywane są naturalnym probiotykiem – zawierają bowiem bakterie kwasu mlekowego powstałego podczas procesu fermentacji, który nie tylko pomaga oczyścić organizm, ale wzmacnia także naturalną barierę odpornościową organizmu.

W tej kategorii zgromadziliśmy dla Was kiszone warzywa pochodzące od czołowych polskich i europejskich producentów. Proponujemy soki, ale także koncentraty, czy nieoczywiste połączenia, takie jak kiszona rzodkiewka z tymiankiem. To starannie wyselekcjonowane produkty powstałe na bazie ekologicznych surowców.

W naszym sklepie znajdziecie kiszone produkty takie jak:

  • Sok z buraków i selerów kiszonych od Bio Food,
  • Sok z buraka kiszonego od Symbio,
  • Kapusta kiszona od Bio Food,
  • Sok z czerwonej kapusty kiszonej z moringą od Bio Food,
  • Kapusta kiszona z marchewką marki Runoland,
  • Topinambur kiszony marki Dary Natury,
  • Rzodkiewka kiszona z tymiankiem marki Sątyrz,
  • Barszcz czerwony kiszony bezglutenowy (koncentrat) marki Kowalewski.

Kiszone warzywa to nie tylko źródło cennych witamin z grupy B, czy witaminy A, C, E i K, ale także magnezu, potasu, fosforu i wapnia. Są niskokaloryczne, a więc idealnie sprawdzą się w diecie osób odchudzających się lub mających problem z utrzymaniem prawidłowego poziomu cukru we krwi. Pamiętajcie jednak, by stosować je przede wszystkim jako dodatek do potraw – w zbyt dużej ilości mogą bowiem okazać się szkodliwe.

© 2025 - All rights reserved Sklepy internetowe