Bartolini Artisan Makaron durum ślimak (Lumaconi) 300 g

Promocja:
Wyprzedaż >>
Makaron 100% Durum, chropowata powierzchnia, al. bronzo.

3.95 zł

-25%

5.29 zł

Cena za kg : 13.17zł

Chwilowo niedostępny

Dodaj do schowka

Opis

Makaron Bartolini ślimak (lumaconi) to bardzo dobra baza do stworzenia ciekawych i oryginalnych dań. Makaron z serii Artisan Pasta to produkt bardzo wysokiej jakości, wytwarzany z mąki z pszenicy durum. Semolina to zdrowszy odpowiednik zwykłej mąki pszennej, dlatego produkty z pszenicy durum mogą być spożywane częściej niż klasyczne makarony.

Lumaconi to prawdziwa inspiracja do tworzenia dań warzywnych, mięsnych oraz zapiekanek, a nawet sałatek. Makaron ma nieco chropowatą strukturę oraz ciemniejszy kolor. Ciekawy kształt pozwala na sprawdzenie mnóstwa ciekawych połączeń kulinarnych. Makaron jest idealny jako propozycja obiadu dla domowników, jak również do dań na przyjęcia.

Do czego używać makaronu durum ślimak firmy Bartolini?

  • Zapiekanki. Makaron wspaniale smakuje nadziewany mięsem mielonym lub warzywami i zapieczony w pomidorowym sosie pod pierzynką z tartego parmezanu.
  • Sałatki. Ślimaki doskonale prezentują się ugotowane al dente oraz wypełnione różnego rodzaju sałatkami warzywnymi lub z dodatkiem ryb lub jajek. Dobrym pomysłem jest nadzianie muszli sałatką grecką.
  • Pasty. Makaron można również nadziać pastą jajeczną, z tuńczyka lub makreli i podać na śniadanie lub kolację w towarzystwie ulubionych warzyw.

Opakowanie zawiera 300 g produktu.

Bartolini to polska marka mająca 25-letnie doświadczenie w produkcji makaronów. Firma oferuje bogaty asortyment produktów w różnych kolorach, wariantach smakowych oraz kształtach.

Składniki - Bartolini Artisan Makaron durum ślimak (Lumaconi) 300 g

Semolina (mąka z pszenicy durum).

Wartości odżywcze

  • Wartości energetyczne 1527 kJ / 360 kcal,
  • Tłuszcz całkowity 1,6 g,
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,6 g,
  • Węglowodany przyswajalne 72 g,
  • w tym cukry 3,9 g,
  • Błonnik 3,6 g,
  • Białko 12 g,
  • Sól 0,01 g.

Sposób przygotowania i przechowywania

Makaron gotować w wodzie: 100 g makaronu na 1L osolonej wody (czas gotowania różny w zależności od formy makaronu). Przechowywać w miejscu suchym i przewiewnym. Pomieszczenie do przechowywania powinno być bez obcych zapachów oraz zabezpieczone przed szkodnikami.

Informacja alergenna

Pszenica, jaja, soja.

Dane producenta/dystrybutora

P. P. H. Tabit Sp. z o. o., ul. Kołłątaja 44, 05-402 Otwock

Recenzje

Podziel się swoją opinią

Oceń produkt

Szczegóły - Bartolini Artisan Makaron durum ślimak (Lumaconi) 300 g

  • Producent: Bartolini
  • Stan: nowy, pełnowartościowy produkt
  • Model: 5901902001780
  • EAN: 5901902001780
  • Wymiary: 29 x 14 x 9 cm