Bartolini Makaron 2-jajeczny literki-cyferki 250 g

Makaron wałkowany 2-jajeczny ze świeżo wybijanych jaj.
5,59
Cena za kg : 22.36zł

Produkt niedostępny

Dodaj do listy zakupowej

Opis

Twoje dzieci są typowymi niejadkami, które zamiast zjadać ze smakiem wszystkie posiłki, które w pocie czoła dla nich przygotowujesz, ciągle marudzą i nie mają apetytu? Masz dosyć dojadania resztek, które po nich zostają? Jeśli te problemy dotyczą także Twojej rodziny, z pewnością zaciekawi Cię nowy produkt marki Bartolini, jakim jest makaron 2-jajeczny literki-cyferki.

Makaron Bartolini 2-jajeczny literki-cyferki został przygotowany w taki sposób, że swoim kształtem przypomina litery oraz cyfry, które Twoje dziecko poznaje w przedszkolu i podczas nauki w szkole. Taki dodatek do zupy z pewnością zaciekawi każdego maluszka i być może także sprawi, że posiłki będą zjadane chętniej. Twoje dziecko na pewno będzie pozytywnie zaskoczone, kiedy zaserwujesz mu tradycyjną pomidorową albo rosół z takimi kluseczkami!

Makaron 2-jajeczny literki-cyferki z powodzeniem może zastąpić zwykły makaron, który gotujesz na co dzień. Ta opcja będzie ciekawym urozmaiceniem obiadu podczas przyjęcia urodzinowego oraz innych imprez organizowanych specjalnie dla dzieci. Mali goście będą zaskoczeni i zadowoleni. Bartolini to producent makaronów, który wie, co może spodobać się milusińskim.

Produkt Bartolini możesz wykorzystać także w przypadku przyjęcia-niespodzianki dla kogoś, kto z zawodu zajmuje się edukacją i cyferkami oraz literkami. Z pewnością każdy nauczyciel klas 1-3, polonista czy matematyk również będzie zaskoczony, kiedy znajdzie w ulubionej zupie taki makaron.

Szczegóły - Bartolini Makaron 2-jajeczny literki-cyferki 250 g

Składniki - Bartolini Makaron 2-jajeczny literki-cyferki 250 g

Kaszka makaronowa pszenna, semolina (mąka z pszenicy durum), jaja świeże 9%.

Wartości odżywcze

W 100 g ugotowanego produktu:

  • Wartości energetyczne 596 kJ / 141 kcal,
  • Tłuszcz całkowity 0,7 g,
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g,
  • Węglowodany przyswajalne 28 g,
  • w tym cukry <0,5 g,
  • Błonnik 1,6 g,
  • Białko 5,1 g,
  • Sól 0 g.

Sposób przygotowania i przechowywania

Makaron gotować w wodzie: 100 g makaronu na 1L osolonej wody (czas gotowania różny w zależności od formy makaronu: al dente 6 minut, miękki 8 minut). Przechowywać w miejscu suchym i przewiewnym. Pomieszczenie do przechowywania powinno być bez obcych zapachów oraz zabezpieczone przed szkodnikami.

Informacja alergenna

Pszenica, jaja.

Dane producenta/dystrybutora

P. P. H. Tabit Sp. z o. o., ul. Kołłątaja 44, 05-402 Otwock

Recenzje

Podziel się swoją opinią

Oceń produkt

Inni Klienci kupili również