Diet-Food Makaron konjac fettuccine 200 g

Fettuccine: Płaski kształt makaronu daje nam więcej opcji w przygotowywaniu ulubionych dań. Zgrabne wstążki zachęcająco wiją się po talerzu często w towarzystwie kurczaka lub warzyw. Im więcej ich spożywasz tym bardziej się do nich upodabniasz - Jesz jak Sycylijczyk wyglądasz jak Tokijczyk!
7,19
Cena za kg : 35.95zł
Opis

Makaron konjac fettuccine to w 100% roślinny – a więc całkowicie wegański – makaron powstający z bulwy rosnącej w Japonii rośliny Amorphophallus konjac. Cechą charakterystyczną tej rośliny jest to, że praktycznie w 70% składa się ona z błonnika i nie zawiera innych substancji takich jak cukry czy tłuszcze. Dzięki takiemu składowi makaron konjac ma unikalne cechy, których nie mają zwykłe makarony.

Makaron konjac fettuccine to świetna alternatywa dla zwykłych makaronów. Znakomicie i bez straty dla smaku zastąpi klasyczne fettuccine w każdej potrawie. Cechą charakterystyczną makaronu konjac jest – poza brakiem barwy – również jego neutralny smak. Dzięki temu bardzo łatwo przejmuje aromat potrawy, do której jest dodawany.

Makaron konjac fettuccine jest całkowicie bezglutenowy. Może więc być spożywany przez osoby z alergią lub nietolerancją glutenu. Jak już wspomniano, jest w 100% wegański. Jest również niskokaloryczny, dzięki czemu będzie znakomitym rozwiązaniem dla osób na diecie odchudzającej. Nie dość, że praktycznie nie dostarcza zbędnych kalorii, to dodatkowo, dzięki dużej zawartości błonnika, syci skutecznie i na długo. Dla osób zdrowych będzie natomiast ciekawą, orientalną odmianą od zwykłego makaronu.

Jedno opakowanie (200 g) to jedna duża lub dwie mniejsze porcje.

Producent makaronu, polska marka DIET-FOOD, to młoda, prężnie rozwijająca się firma. W swoim asortymencie posiada liczne zdrowe i smaczne produkty, wspomagające zdrowe żywienie.

Szczegóły - Diet-Food Makaron konjac fettuccine 200 g

Składniki - Diet-Food Makaron konjac fettuccine 200 g

Woda, mąka konjac, wodorotlenek wapnia.

Wartości odżywcze

W 100 g:

  • Wartość energetyczna 33 kJ / 8 kcal
  • Tłuszcz: <0,1 g
  • w tym kwasy nasycone: <0,1 g
  • Węglowodany: 1,1 g
  • w tym cukry: <0,2 g
  • Błonnik: 1,8 g
  • Białko: <0,3 g
  • Sól: <0,01 g

Sposób przygotowania i przechowywania

Wypłukać starannie makaron pod ciepłą, bieżącą wodą. Gotować lub smażyć 2-3 minuty. Dodać bezpośrednio do potrawy. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w temperaturze 5-28 st. C. Po otwarciu trzymać w lodówce w zalewie, szczelnie zamknięte, maksymalnie 3 dni.

Informacja alergenna

Nie zawiera alergenów.

Dane producenta

MIPAMA E.Z. Szafarz Sp. j., ul. Rogatka 7a, 62-860 Opatówek, Polska, sklep@diet-food.pl

Recenzje

Podziel się swoją opinią

Oceń produkt

Inni Klienci kupili również




Zaoszczędź na wyprzedaży >>

Bestsellery - Produkty spożywcze i Delikatesy

Nowości - Produkty spożywcze i Delikatesy