Pięć Przemian Mieszanka do wypieku chleba z pestkami dyni bezglutenowa 500 g

Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba z pestkami dyni.  
17,78 * 18,18 zł
Cena za kg : 35.56zł
*cena detaliczna

Dodaj do schowka

najniższa cena z 30 dni: 16,80 zł

W zestawie najtaniej >>

Opis

Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba z pestkami dyni.

 

Szczegóły - Pięć Przemian Mieszanka do wypieku chleba z pestkami dyni bezglutenowa 500 g

Składniki - Pięć Przemian Mieszanka do wypieku chleba z pestkami dyni bezglutenowa 500 g

mąka owsiana bezglutenowa, płatki owsiane bezglutenowe, pestki dyni bezłuskowej 13 %, mąka teff, płatki teff, siemię lniane, nasiona chia, słonecznik, łuska babki jajowatej, sól himalajska.

Wartości odżywcze

W 100 g:

  • Wartość energetyczna - 1559 kJ/373 kcal
  • Tłuszcz - 15 g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 2,4 g
  • Węglowodany - 39 g
  • w tym cukry - 1,7 g
  • Białko - 16 g
  • Sól - 1,7 g

Sposób przygotowania i przechowywania

1. Nagrzej piekarnik (góra - dół) do 190 stopni Celsjusza
2. Brytfankę (małą keksowkę) posmaruj olejem kokosowym lub masłem klarowanym. Można ją posypać płatkami teff, płatkami owsianymi lub mielonym siemieniem lnianym
3. Wsyp mieszankę do miski
4. Dokładnie mieszając dolej 500 ml mocno gazowanej wody
5. Wymieszane ciasto przelej do brytfanki i wsadź do piekarnika na 1,5 godziny
6. Po upieczeniu wyjmij chleb z brytfanki i zawiń w szmatkę. Odstaw do ostygnięcia.

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.

Informacja alergenna

Owies. Może zawierać orzechy.

Dane producenta/dystrybutora

SIMPATIKO S.C. UL. ŁUŻE 20, 05-092 DĄBROWA

Recenzje

Podziel się swoją opinią

Oceń produkt

Inni Klienci kupili również