Pięć Przemian Mieszanka do wypieku chleba z pestkami dyni bezglutenowa 500 g
- Pięć Przemian
-
5902837810232
-
1 dzień + czas dostawy
W zestawie najtaniej >>
Opis
Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba z pestkami dyni.
Szczegóły - Pięć Przemian Mieszanka do wypieku chleba z pestkami dyni bezglutenowa 500 g
- Producent: Pięć Przemian
- Stan: nowy, pełnowartościowy produkt
- Model: 5902837810232
- EAN: 5902837810232
- Wymiary: 26 x 8 x 6 cm
- Powiązane tematy: Produkty na lato, Produkty bezglutenowe z certyfikatem, Produkty wegańskie, Produkty bezglutenowe, Mąki bezglutenowe, Zakupy świąteczne - Niezbędnik na Święta 2022, Pieczenie chleba i bułek, Mieszanki do wypieku chleba, Produkty do wypieków bezglutenowych - ciast, chlebów, bułek, Święta Bożego Narodzenia bez glutenu i laktozy, Zakupy na Wielkanoc, Wypieki Wielkanocne, Wegańska Wielkanoc, Bezglutenowa Wielkanoc
Składniki - Pięć Przemian Mieszanka do wypieku chleba z pestkami dyni bezglutenowa 500 g
mąka owsiana bezglutenowa, płatki owsiane bezglutenowe, pestki dyni bezłuskowej 13 %, mąka teff, płatki teff, siemię lniane, nasiona chia, słonecznik, łuska babki jajowatej, sól himalajska.
Wartości odżywcze
W 100 g:
- Wartość energetyczna - 1559 kJ/373 kcal
- Tłuszcz - 15 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 2,4 g
- Węglowodany - 39 g
- w tym cukry - 1,7 g
- Białko - 16 g
- Sól - 1,7 g
Sposób przygotowania i przechowywania
1. Nagrzej piekarnik (góra - dół) do 190 stopni Celsjusza
2. Brytfankę (małą keksowkę) posmaruj olejem kokosowym lub masłem klarowanym. Można ją posypać płatkami teff, płatkami owsianymi lub mielonym siemieniem lnianym
3. Wsyp mieszankę do miski
4. Dokładnie mieszając dolej 500 ml mocno gazowanej wody
5. Wymieszane ciasto przelej do brytfanki i wsadź do piekarnika na 1,5 godziny
6. Po upieczeniu wyjmij chleb z brytfanki i zawiń w szmatkę. Odstaw do ostygnięcia.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.
Informacja alergenna
Owies. Może zawierać orzechy.
Dane producenta/dystrybutora
SIMPATIKO S.C. UL. ŁUŻE 20, 05-092 DĄBROWA