Gotowanie może być łatwe! Nasze warzywa marynowane i konserwowe świetnie sprawdzą się jako urozmaicenie posiłków, gotowa zakąska na imprezę, a nawet pomysł na szybki obiad. Warto mieć ich zapas w swojej spiżarni - warzywa w słoikach i puszkach można przechowywać przez wiele miesięcy, a po otwarciu od razu nadają się do spożycia.
W Bee posiadamy szeroką ofertę roślin strączkowych, które ze względu na wysoką zawartość białka są świetnym zamiennikiem mięsa. Wśród tych produktów, szczególnej uwadze polecamy m.in. ciecierzycę w zalewie od Bio Europa, fasolę masłową konserwową od La Bio Odea, czy gotowe dania w puszcze, jak Meksykańskie chili sin carne Bonduelle lub Fasolkę w sosie pomidorowym Heinz.
Jednak strączki to nie wszystko! Wśród warzyw marynowanych i konserwowych oferujemy najzdrowszy rodzaj przetworów, czyli kiszonki. Warto na stałe włączyć je do diety, ponieważ ze względu na bakterie kwasu mlekowego pozytywnie wpływają na florę bakteryjną jelit i odporność całego organizmu. Kiszone warzywa to nie tylko naturalny prebiotyk, ale również smaczna przekąska. Dlatego w ofercie warzyw marynowanych i konserwowych, oprócz tradycyjnych kiszonek (jak Kiszone Ogórki Bio Deluxe od BIO FOOD, czy Ekologiczna kapusta kiszona Bio Europa), mamy również mniej znane produkty, jak:
W tej kategorii zebraliśmy również produkty szczególnie dedykowane fanom azjatyckich smaków - jak różne odmiany marynowanego imbiru, pędy bamusa, czy mieszanki chińskich warzyw do woka.