Amylon Cukier waniliowy 20 g bio

Składniki: cukier trzcinowy*, wanilia Bourbon* (min. 1,5%) (*certyfikowany składnik ekologiczny) Certyfikaty: BIO Wegański Wegetariański Informacja alergenna: może zawierać śladowe ilości glutenu, mleka (łącznie z laktozą) oraz jaj. Dane producenta:  AMYLON a.s., Ronov nad Sázavou 13, 582 22 Ronov...

3.58 zł

Cena za kg : 179zł

Dodaj do schowka

Opis

Cukier waniliowy Amylon Bio to produkt niezbędny w przygotowywaniu wszelkiego rodzaju deserów - tortów, ciast, ciasteczek, kremów czy nawet słodkich napojów. Jego podstawową zaletą jest prosty skład - cukier waniliowy Amylon to tylko cukier trzcinowy połączony z ziarenkami wanilii Bourbon, nie zawiera żadnych sztucznych substancji aromatyzujących ani konserwujących, a zarówno trzcina do produkcji cukru, jak i wanilia pochodzą z kontrolowanych upraw ekologicznych. Dzięki takiej dbałości o prostotę składu słodkości z cukrem waniliowym Amylon są czystą przyjemnością dla podniebienia, nie pozostawiają chemicznego posmaku i można się nimi cieszyć bez przeszkód.

Cukier waniliowy Amylon Bio znajdzie zastosowanie w takich słodkich potrawach jak:

  • domowe, odrobinę staromodne budynie na jajkach
  • kremy i polewy do tortów
  • waniliowe kruche ciasteczka czy babeczki
  • gorąca czekolada do picia albo spienione mleko z odrobiną cukru
  • ciasta ucierane, drożdżowe, baby wielkanocne i paschy
  • serniki i tarty z kremem
  • sałatki owocowe

Swój intensywny waniliowy zapach cukier Amylon Bio zawdzięcza dodatkowi ziaren z wanilii Bourbon, uznawanej za najszlachetniejszą odmianę wanilii. Jej charakterystyczny, wyrazisty aromat sprawia, że do przyprawiania ciast i deserów wystarczy niewielka ilość cukru waniliowego. Jest też lepszą alternatywą dla cukru o podobnie brzmiącej nazwie - wanilinowego - który niewiele ma wspólnego w prawdziwą wanilią. Marka Amylon zwracając uwagę na jakość produkcji, daje gwarancję, że wszystkie składniki cukru waniliowego są ekologiczne i powstały z troską o zdrowie zarówno konsumentów, jak i środowiska naturalnego.

Składniki: cukier trzcinowy*, wanilia Bourbon* (min. 1,5%) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

Certyfikaty:

  • BIO
  • Wegański
  • Wegetariański

Informacja alergenna: może zawierać śladowe ilości glutenu, mleka (łącznie z laktozą) oraz jaj.

Dane producenta:  AMYLON a.s., Ronov nad Sázavou 13, 582 22 Ronov nad Sázavou, Czechy

Podmiot odpowiedzialny: Bio Planet S.A.., Wilkowa Wieś 7,, 05-084 Leszno
 

Recenzje

Podziel się swoją opinią

Oceń produkt

Szczegóły - Amylon Cukier waniliowy 20 g bio