Bartolini Sielska Kluska Makaron 100% Durum 2-jajeczny krajanka średnia 250 g Bio
- Bartolini
-
5901902001940
-
1 dzień + czas dostawy
- Promocja:
- BIO gotowanie
Makaron, z uwagi na swoje uniwersalne zastosowanie, to główny składnik wielu dań. Jego zwolennicy powinni rozważyć używanie jego zdrowszych wersji wytwarzanych z mąki z pszenicy durum. Są one mniej kaloryczne, mają niższy indeks glikemiczny i wiele cennych dla organizmu związków odżywczych. Produkt marki Bartolini doskonale sprawdzi się jako składnik wielu różnych zup.
To znakomita alternatywa dla popularnych makaronów z pszennej białej mąki, które obfitują w kalorie i mają niewiele istotnych wartości odżywczych. W odróżnieniu od nich ten makaron stanowi połączenie świeżych jajek i zdrowszej mąki z pszenicy durum. Dzięki temu dostarcza organizmowi dużą ilość błonnika pokarmowego. Makaron 2-jajeczny 100% durum Eko marki Bartolini jest dostępny w standardowym opakowaniu o wadze 250 g.
Bartolini to polskie przedsiębiorstwo, które funkcjonuje na rynku od 25 lat. W tym czasie zdążyło pozyskać spore grono zadowolonych konsumentów. Nic dziwnego, bowiem firma kieruje się tradycjami i wartościami rodzinnymi przy jednoczesnym wykorzystaniu nowoczesnych technologii. W swoim szerokim asortymencie oferuje produkty takie jak makarony ekologiczne, makarony dla dzieci, makarony rzemieślnicze oraz makarony premium.
Szczegóły - Bartolini Sielska Kluska Makaron 100% Durum 2-jajeczny krajanka średnia 250 g Bio
- Producent: Bartolini
- Stan: nowy, pełnowartościowy produkt
- Model: 5901902001940
- EAN: 5901902001940
- Wymiary: 24 x 13 x 9 cm
Składniki - Bartolini Sielska Kluska Makaron 100% Durum 2-jajeczny krajanka średnia 250 g Bio
Semolina (mąka z pszenicy durum z upraw ekologicznych), jaja świeże ekologiczne 9%.
Wartości odżywcze
- Wartości energetyczne 1569 kJ / 370 kcal,
- Tłuszcz całkowity 2,4 g,
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,9 g,
- Węglowodany przyswajalne 73 g,
- w tym cukry 2,3 g,
- Błonnik 3,1 g,
- Białko 13 g,
- Sól 0,04 g.
Sposób przygotowania i przechowywania
Makaron gotować w wodzie: 100 g makaronu na 1L osolonej wody (czas gotowania różny w zależności od formy makaronu). Przechowywać w miejscu suchym i przewiewnym. Pomieszczenie do przechowywania powinno być bez obcych zapachów oraz zabezpieczone przed szkodnikami.
Informacja alergenna
Pszenica, jaja.
Dane producenta
Recenzje
Recenzje
Inni Klienci kupili również
Mamy też:
Bardzo lubię ten makaron do rosołku, smaczny. Polecam!