Bio Vegan Substytut białka jaj w proszku wegański bezglutenowy 40 g Bio
- Bio Vegan
-
4005394287873
Opis
Wegański zamiennik białka jaj. Idealny do pieczenia makaroników, herbatników, ciastek orzechowych, bez i innych wypieków. Można go również użyć do przygotowania deserów np. wegański mus czekoladowy, czy do przygotowania domowego majonezu wegańskiego.
Opakowanie 40 g odpowiada 8 białkom jaj.
Szczegóły - Bio Vegan Substytut białka jaj w proszku wegański bezglutenowy 40 g Bio
- Producent: Bio Vegan
- Stan: nowy, pełnowartościowy produkt
- Model: 4005394287873
- EAN: 4005394287873
- Wymiary: 15 x 10 x 0.5 cm
Składniki - Bio Vegan Substytut białka jaj w proszku wegański bezglutenowy 40 g Bio
Białko grochu*, skrobia kukurydziana*, skrobia ziemniaczana*, inulina*, substancja zagęszczająca: guma guar*; białko bobu*, sól (* certyfikowany składnik ekologiczny)
Wartości odżywcze
W 100 g po przygotowaniu:
- Wartość energetyczna: 182 kJ/43 kcal
- Tłuszcz: <0,5 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
- Weglowodany: 4,3 g
- tym cukry: <0,5 g
- Błonnik: 1,5 g
- Białko: 4,8 g
- Sól: 0,15 g
Sposób przygotowania i przechowywania
10 g (ok. 2 łyżeczki) substytutu białka i 75 ml wody zastępują 2 białka jaj. Do substytutu białka JAJA dodać 75 ml wody i ubijać przez 5 minut, aż piana będzie sztywna. Przechowywać w suchym miejscu, z dala od ciepła.
Ostrzeżenia i pozostałe informacje
Na każde dodatkowe 10 g produktu czas ubijania wydłuża się o 1 minutę.
Dane producenta/dystrybutora
Bio Planet S.A., Fabryczna 9B, 05-084 Leszno k. Warszawy
Recenzje
Recenzje
Inni Klienci kupili również
Mamy też: