Bio Vegan Substytut białka jaj w proszku wegański bezglutenowy 40 g Bio

Wegański zamiennik białka jaj. Idealny do pieczenia makaroników, herbatników, ciastek orzechowych, bez i innych wypieków. Można go również użyć do przygotowania deserów np. wegański mus czekoladowy, czy do przygotowania domowego majonezu wegańskiego. Opakowanie 40 g odpowiada 8 białkom jaj.
3,13 * 3,63 zł
Cena za kg : 78.25zł
*cena detaliczna

Produkt niedostępny

Dodaj do schowka

najniższa cena z 30 dni: 0,80 zł

W zestawie najtaniej >>

Opis

Wegański zamiennik białka jaj. Idealny do pieczenia makaroników, herbatników, ciastek orzechowych, bez i innych wypieków. Można go również użyć do przygotowania deserów np. wegański mus czekoladowy, czy do przygotowania domowego majonezu wegańskiego.
Opakowanie 40 g odpowiada 8 białkom jaj.

Szczegóły - Bio Vegan Substytut białka jaj w proszku wegański bezglutenowy 40 g Bio

Składniki - Bio Vegan Substytut białka jaj w proszku wegański bezglutenowy 40 g Bio

Białko grochu*, skrobia kukurydziana*, skrobia ziemniaczana*, inulina*, substancja zagęszczająca: guma guar*; białko bobu*, sól (* certyfikowany składnik ekologiczny)

Wartości odżywcze

W 100 g po przygotowaniu:

  • Wartość energetyczna: 182 kJ/43 kcal
  • Tłuszcz: <0,5 g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
  • Weglowodany: 4,3 g
  • tym cukry: <0,5 g
  • Błonnik: 1,5 g
  • Białko: 4,8 g
  • Sól: 0,15 g

Sposób przygotowania i przechowywania

10 g (ok. 2 łyżeczki) substytutu białka i 75 ml wody zastępują 2 białka jaj. Do substytutu białka JAJA dodać 75 ml wody i ubijać przez 5 minut, aż piana będzie sztywna. Przechowywać w suchym miejscu, z dala od ciepła.

Ostrzeżenia i pozostałe informacje

Na każde dodatkowe 10 g produktu czas ubijania wydłuża się o 1 minutę.

Dane producenta/dystrybutora

Bio Planet S.A., Fabryczna 9B, 05-084 Leszno k. Warszawy

Recenzje

Podziel się swoją opinią

Oceń produkt

Inni Klienci kupili również