Konopne gotowanie

Orgia smaków, która pobudza zmysły i poprawia nastrój – nie tylko dla wielbicieli marihuany Marihuanę wykorzystywano w kuchni od zarania dziejów. Jednak dopiero teraz podbija ona kulinarny świat. Jedzenie terapeutyczne działa dwustopniowo: po pierwsze wspomaga walkę z chorobami dzięki substancjom...
67,42
Opis

Orgia smaków, która pobudza zmysły i poprawia nastrój –

nie tylko dla wielbicieli marihuany

Marihuanę wykorzystywano w kuchni od zarania dziejów. Jednak dopiero teraz podbija ona kulinarny świat. Jedzenie terapeutyczne działa dwustopniowo: po pierwsze wspomaga walkę z chorobami dzięki substancjom leczniczym, a po drugie poprawia humor i łagodzi stres. Korzyści zdrowotne spożywania marihuany w posiłkach zostały naukowo udowodnione.

Konopne gotowanie to jedyne takie kompendium. Znajdziesz w nim pełną, usystematyzowaną i podaną w bardzo przystępny sposób wiedzę na temat marihuany.

Dzięki tej książce:

  • dowiesz się, jak uzyskać receptę na medyczną marihuanę i jak to lekarstwo przyjmować,
  • poznasz przepisy na potrawy, które kuszą oczy, cieszą brzuchy i śnią się po nocach – a są to sny piękne 😊,
  • odkryjesz bazowe ekstrakcje z użyciem suszu konopnego – stąd już tylko krok od tworzenia własnych kompozycji,
  • przeniesiesz się do świata weed pairingunauczysz się łączyć składniki swoich ulubionych dań z terapeutyczną rośliną, która zaskakuje różnorodnością aromatów,
  • wyniesiesz swoje kulinarne umiejętności na wyżyny.

Stonerchefowie to prawdziwi eksperci w dziedzinie konopnego gotowania. Dzielą się swoimi sekretami i recepturami na:

  • kofty wołowe z miętową rajitą,
  • płonący makaron z sosem serowym,
  • ptysie ze śmietaną mango pod truskawkową kruszonką,
  • chałwę z miodem, pistacjami i truskawkami.

Poznaj fantastyczne smaki, jakich nie spotkasz nawet w najlepszych restauracjach, i wyrusz w podróż do kulinarnego Disneylandu!


Jesteśmy psychologami, którzy żyją ze sobą w kompletnej symbiozie. Szerzymy wiedzę o konopiach, a w naszej kuchni powstają rozpustne dzieła sztuki. Zawodowo zajmujemy się tworzeniem treści popularnonaukowych o marihuanie na rynku amerykańskim; od ponad 5 lat analizujemy badania naukowe i przekazujemy tę wiedzę w przystępny sposób, zwiększając świadomość na temat konopi wśród największej społeczności użytkowników marihuany na świecie. Naszą wiedzę i doświadczenie przenieśliśmy na rodzimy grunt w postaci „Weedukacji”, którą prowadzimy jako Stonerchefowie. Szerszej publiczności daliśmy się poznać pierwszym ślubem konopnym w Polsce. Nasze życiowe motto brzmi: „Można? Można!”.

Szczegóły - Konopne gotowanie

  • Tytuł: Konopne gotowanie
  • Autorzy: Anita Kilian-Kuźniewicz, Piotr Kuźniewicz
  • Wydawnictwo Znak
  • Oprawa: Twarda
  • Rok wydania: 2021
  • Ilość stron: 256
  • Stan: nowy, pełnowartościowy produkt
  • Model: 9788324073719
  • Język: polski
  • Nr wydania: 1
  • ISBN: 9788324073719
  • EAN: 9788324073719
  • Wymiary: 16.9 x 23.4 cm

Dane producenta

Społeczny Instytut Wydawniczy Znak Sp. z o.o., ul. Kościuszki 37, 30-105 Kraków, Polska, sekretariat@znak.com.pl, tel. 12 61 99 500

Recenzje

Podziel się swoją opinią

Oceń produkt

Inni Klienci kupili również




Zaoszczędź na wyprzedaży >>

Bestsellery - Książki kucharskie

Nowości - Książki