Masło klarowane Ghee 480 g Bio

Masło klarowane – w kuchni indyjskiej nazywane ghee. Powstaje poprzez podgrzewanie, dzięki czemu woda odparowuje i pozbywamy się z masła zanieczyszczeń, m.in. białek. Płynne masło klarowane jest przezroczyste, o lekko żółtym odcieniu, a po stężeniu przypomina masło, jednak ma dużo intensywniejszą...
57,13
Cena za kg : 119.02zł


Lub
Trwa łączenie z Inpost Pay...

Dodaj do listy zakupowej

Opis

Masło klarowane to świetna alternatywa dla wszelkiego rodzaju margaryn, maseł czy olejów. Masło klarowane pozbawione jest białek oraz wszelkich innych szkodliwych substancji, dzięki czemu jest produktem idealnie wpisującym się w odpowiednio zbilansowaną dietę. To także produkt niezwykle wydajny, bowiem już płaska łyżeczka masła klarowanego wystarczy jako podstawa smażonych dań.

Masło klarowane Ghee to produkt powstały na bazie certyfikowanych składników ekologicznych. Polecamy je mnie tylko do smażenia, pieczenia czy duszenia, ale także jako dodatek na chleb – doda wszystkim potrawom unikalnego smaku!

Masło klarowane Ghee:

  • Nada potrawom wyjątkowego smaku,
  • Powstało na bazie certyfikowanych składników ekologicznych,
  • Sprawdzi się jako dodatek do smażenia, duszenia czy pieczenia,
  • Idealny jako urozmaicenie diety osób dbających o linię.

W jednym słoiku znajduje się 480 gramów masła klarowanego.

Ghee – co kryje się pod tą dziwnie brzmiącą nazwą? Już wyjaśniamy! Ghee to produkt, który coraz częściej wykorzystywany jest jako alternatywa dla zwykłego masła, mianowicie masło klarowane. Jest to produkt od setek lat używany w indyjskiej medycynie – niegdyś wierzono, że masło klarowane może pozytywnie wpływać na koncentrację, układ trawienny, układ odpornościowy i stan skóry. Ghee używamy przede wszystkim do smażenia, ale świetnie sprawdza się także, jako orientalny dodatek do sałatek. Jeżeli chcesz dołączyć do miłośników tego indyjskiego przysmaku, zapraszamy do zakupów!

Szczegóły - Masło klarowane Ghee 480 g Bio

Składniki - Masło klarowane Ghee 480 g Bio

Tłuszcz mleczny* (100%).
* certyfikowany składnik ekologiczny

Wartości odżywcze

  • Wartość energetyczna: 3763 kJ / 899 kcal,
  • Tłuszcz: 99,9 g,
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 65,8 g,
  • Węglowodany: 0 g,
  • w tym cukry: 0 g,
  • Białko: 0 g,
  • Sól: 0 g.

Sposób przygotowania i przechowywania

Do duszenia, pieczenia, smażenia, na chleb. Jako dodatek do gotowanej żywności w celu wzmocnienia smaku.

Przechowywać w temperaturze pokojowej, z dala od źródeł światła.

Informacja alergenna

Może zawierać mleko (łącznie z laktozą).

Recenzje

Podziel się swoją opinią

Oceń produkt

Inni Klienci kupili również




Bestsellery - Produkty spożywcze i Delikatesy

Nowości - Produkty spożywcze i Delikatesy

Warto zwrócić uwagę na: