Natumi Napój sojowy bezglutenowy 1 l Bio

Natumi Napój sojowy bezglutenowy 1 l Bio

SKŁADNIKIWoda, ziarno soi* (8%) (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISProdukt w 100% roślinny. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna - 155 kJ/37 kcalTłuszcz - 1,9 g w tym kwasy tłuszczowe nienasycone: Omega 6 - 1 g, Omega 3 - 0,11 gWęglowodany - 1,6 g w tym cukier - 1,4 g Błonnik - 0,2...

4.99 zł

-38%

7.99 zł

Dodaj do schowka

Podziel się swoją opinią

Oceń produkt
Napój sojowy bezglutenowy BIO jest produktem w 100% z naturalnym. Jest idealnym zamiennikiem mleka pochodzenia zwierzęcego. Nie zawiera glutenu, dlatego doskonale sprawdzi się w diecie bezglutenowej. Będzie również odpowiedni dla alergików, wegan i osób z nietolerancją laktozy.
 
W jego składzie znajdziemy jedynie wodę i ziarno soi, a mimo to produkt jest bogaty w różne witaminy i minerały. Napój sojowy bezglutenowy BIO został wytworzony bez dodatku cukru.  Duże ilości białka idealnie sprawdzą się w diecie wysokobiałkowej, a także wśród osób cierpiących na osteoporozę.
 
ZASTOSOWANIE
 
Napój sojowy doskonale zastępuje klasyczne mleko krowie. Jest dosyć neutralny w smaku, dlatego idealnie sprawdzi się w codziennej kuchni. Dzięki niemu możemy przygotować bardzo wiele potraw:
  • naleśniki,
  • ciasta,
  • koktajle,
  • muesli,
  • desery mleczne.

Można go również dodać do kawy. Świetnie smakuje samodzielnie, jako orzeźwiający, zimny napój na upalne dni.

Napój roślinny czy mleko?

Chociaż przyjęło się, że produkty roślinne nazywane są mlekiem, z uwagi chociażby na ich kolor, to jednak oficjalnie są napojami. Jednak w społeczeństwie przyjęło się nazewnictwo stosowane w określaniu produktów odzwierzęcych, co nie wpływa w żaden sposób na jakość produktów roślinnych.

Dlaczego warto wybrać napój sojowy?

  • Jest świetnym zamiennikiem mleka odzwierzęcego
  • Ma wysoką zawartość białka, porównywalną z mlekiem krowim (ok. 3,6g/100ml)
  • Nie podnosi poziomu cholesterolu.
  • Pozytywnie wpływa na pracę serca oraz nie podnosi poziomu cukru we krwi.
SKŁADNIKI
Woda, ziarno soi* (8%) (*certyfikowany składnik ekologiczny)
 
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 155 kJ/37 kcal
Tłuszcz - 1,9 g
  • w tym kwasy tłuszczowe nienasycone: Omega 6 - 1 g, Omega 3 - 0,11 g
Węglowodany - 1,6 g
  • w tym cukier - 1,4 g
Błonnik - 0,2 g
Białko - 3,6 g
Sód - 0,03 g
Izoflawony - 18 mg