Targroch Kasza gryczana niepalona 1 kg

Targroch Kasza gryczana niepalona 1 kg

Kasza gryczana niepalona Kraj pochodzenia: Polska Sposób przygotowania: kaszę należy wypłukać i zalać wodą ( 2 szklanki wody na szklankę kaszy) Garnek stawiamy na małym ogniu i gotujemy kaszę ok 10-15 minut. Kaszy lepiej nie mieszać, będzie przywierała, ale jeśli ogień będzie mały nie powinna się...

6.99 zł

Dodaj do schowka

Podziel się swoją opinią

Oceń produkt

Kasza gryczana niepalona jest niezwykle popularna w polskich domach. Spożywa się ją przede wszystkim do różnego rodzaju mięs, wraz z odpowiednimi sosami. Coraz częściej jednak z kaszy przygotowuje się również kaszotto, a nawet i delikatne kotleciki połączone z warzywami. Kasza gryczana jest także używana do gotowania pożywnych dań jednogarnkowych.

Jej neutralny smak może stać się bazą dla wielu potraw. Jest ona świetnym uzupełnieniem codziennej diety. Warto pomiędzy ryżem i makaronami, wprowadzać także ją do swojej kuchni, jako swego rodzaju urozmaicenie.

Kasza gryczana to bogate źródło:

  • fosforu – który wspomaga utrzymanie zdrowych kości i zębów
  • magnezu – który przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia. Pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu mięśni oraz układu nerwowego.
  • cynku – pozwala zachować zdrowe włosy, paznokcie, skórę oraz w utrzymaniu prawidłowego widzenia

Sposób przygotowania: Kasza gryczana na początku powinna zostać wypłukana i zalana wodą. Proporcje to dwie szklanki wody, na jedną szklankę kaszy. Następnie należy ją gotować do odpowiedniej miękkości, czyli około 10-15 minut.

Targroch oferuje kaszę gryczaną niepaloną w bardzo standardowym, kilogramowym opakowaniu. Targroch specjalizuje się w produkcji żywności wysokiej jakości, zdrowej i ekologicznej. Ma swojej ofercie produkty wyselekcjonowane, stworzone ze składników sprawdzonych, odpowiednio dobranych i skomponowanych.