Targroch Kasza gryczana niepalona 1 kg

Kasza gryczana niepalona Kraj pochodzenia: Polska Sposób przygotowania: kaszę należy wypłukać i zalać wodą ( 2 szklanki wody na szklankę kaszy) Garnek stawiamy na małym ogniu i gotujemy kaszę ok 10-15 minut. Kaszy lepiej nie mieszać, będzie przywierała, ale jeśli ogień będzie mały nie powinna się...

6.99 zł

Cena za kg: 6.99 zł

Dodaj do schowka

Podziel się swoją opinią

Oceń produkt

Kasza gryczana niepalona jest niezwykle popularna w polskich domach. Spożywa się ją przede wszystkim do różnego rodzaju mięs, wraz z odpowiednimi sosami. Coraz częściej jednak z kaszy przygotowuje się również kaszotto, a nawet i delikatne kotleciki połączone z warzywami. Kasza gryczana jest także używana do gotowania pożywnych dań jednogarnkowych.

Jej neutralny smak może stać się bazą dla wielu potraw. Jest ona świetnym uzupełnieniem codziennej diety. Warto pomiędzy ryżem i makaronami, wprowadzać także ją do swojej kuchni, jako swego rodzaju urozmaicenie.

Kasza gryczana to bogate źródło:

  • fosforu – który wspomaga utrzymanie zdrowych kości i zębów
  • magnezu – który przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia. Pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu mięśni oraz układu nerwowego.
  • cynku – pozwala zachować zdrowe włosy, paznokcie, skórę oraz w utrzymaniu prawidłowego widzenia

Sposób przygotowania: Kasza gryczana na początku powinna zostać wypłukana i zalana wodą. Proporcje to dwie szklanki wody, na jedną szklankę kaszy. Następnie należy ją gotować do odpowiedniej miękkości, czyli około 10-15 minut.

Targroch oferuje kaszę gryczaną niepaloną w bardzo standardowym, kilogramowym opakowaniu. Targroch specjalizuje się w produkcji żywności wysokiej jakości, zdrowej i ekologicznej. Ma swojej ofercie produkty wyselekcjonowane, stworzone ze składników sprawdzonych, odpowiednio dobranych i skomponowanych.