Zdrowo Namieszane Racuchy z mąką kokosową 210 g Bio

Prosto z Filipin na Twój talerz! Mąka kokosowa, której używamy w naszych racuchach, powstaje z surowego miąższu kokosa, a nie z wiórków kokosowych, jest ekologiczna, a przy tym superzdrowa.
13,39
Cena za kg : 63.76zł
Opis

Prosto z Filipin na Twój talerz! Mąka kokosowa, której używamy w naszych racuchach, powstaje z surowego miąższu kokosa, a nie z wiórków kokosowych, jest ekologiczna, a przy tym superzdrowa.

Szczegóły - Zdrowo Namieszane Racuchy z mąką kokosową 210 g Bio

Składniki - Zdrowo Namieszane Racuchy z mąką kokosową 210 g Bio

mąka kokosowa* (21%), mąka ryżowa pełnoziarnista*, skrobia z tapioki*, cukier kokosowy*, mąka gryczana*, len mielony*, proszek do pieczenia bezglutenowy* (skrobia kukurydziana*, substancje spulchniające (winian potasu, węglan sodu)) * certyfikowany składnik ekologiczny

Wartości odżywcze

  • Wartość energetyczna: 818 kJ/ 195 kcal,
  • Tłuszcz: 6,6 g,
  • w tym kwasy tluszczowe nasycone: 2,5 g,
  • Węglowodany: 25,0 g,
  • w tym cukry: 8,3 g,
  • Błonnik: 2,9 g,
  • Białko: 7,7  g,
  • Sól: 0,32 g.

Sposób przygotowania i przechowywania

Do miski wbij 3 jajka i wymieszaj z 200 ml mleka i łyżką oleju. Wsyp zawartość opakowania i dokładnie wymieszaj rózgą kuchenną. Odczekaj 5 minut - racuchy będą dzięki temu bardziej puszyste. Nagrzej patelnię, ale nie za mocno - racuchy z mąką kokosową nie lubią zbyt wysokiej temperatury. Ciasto nakładaj łyżką na suchą lub lekko natłuszczoną patelnię. Smaż ok. 2 minuty, aż pojawią się bąbelki i wtedy przerwóć na drugą stronę. Druga strona potrzebuje już tylko około minutę.

 

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Recenzje

Podziel się swoją opinią

Oceń produkt

Inni Klienci kupili również




Zaoszczędź na wyprzedaży >>

Bestsellery - Produkty spożywcze i Delikatesy

Nowości - Produkty spożywcze i Delikatesy