Zdrowo Namieszane Mieszanka na muffinki z kroplami gorzkiej czekolady bezglutenowa 300 g Bio
- Zdrowo Namieszane
-
5903317213277
-
48 godzin + czas dostawy
Ekologiczna mieszanka do przygotowania muffinek z czekoladą.
1 porcja: ok. 65 g
Ilość porcji: ok. 12 muffinek
Szczegóły - Zdrowo Namieszane Mieszanka na muffinki z kroplami gorzkiej czekolady bezglutenowa 300 g Bio
- Producent: Zdrowo Namieszane
- Stan: nowy, pełnowartościowy produkt
- Model: 5903317213277
- EAN: 5903317213277
- Wymiary: 18 x 14 x 5 cm
- Powiązane tematy: BIO, Produkty na lato, Produkty bezglutenowe z certyfikatem, Produkty wegańskie, Produkty bezglutenowe, Żywność ekologiczna BIO, Mąki bezglutenowe, Zakupy świąteczne - Niezbędnik na Święta 2024, Szybkie ciasta, Pieczenie chleba i bułek, szybkie śniadania, szybkie posiłki, Szybkie desery, Produkty do wypieków bezglutenowych - ciast, chlebów, bułek, Święta Bożego Narodzenia bez glutenu i laktozy, Zakupy na Wielkanoc, Bezglutenowa Wielkanoc
Składniki - Zdrowo Namieszane Mieszanka na muffinki z kroplami gorzkiej czekolady bezglutenowa 300 g Bio
mąka ryżowa pełnoziarnista*, mąka gryczana*, skrobia kukurydziana*, cukier kokosowy*, mąka ryżowa*, kropelki z czekolady* (7 %) [miazga kakaowa*, cukier trzcinowy*, tłuszcz kakaowy*, emulgator: lecytyny (z SOI)], skrobia z tapioki*, len mielony*, kakao w proszku*, bezglutenowy proszek do pieczenia* [skrobia kukurydziana*, substancje spulchniające (winiany potasu, węglany sodu)], sól himalajska różowa (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Wartości odżywcze
W 100 g po przyrządzeniu z jogurtem naturalnym 2 % tłuszczu
- Wartość energetyczna: 1260 kJ/301 kcal
- Tłuszcz: 13 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,3 g
- Węglowodany: 38 g
- w tym cukry: 14 g
- Błonnik: 2,2 g
- Białko: 6,0 g
- Sól: 0,32 g
W 65 g po przyrządzeniu z jogurtem naturalnym 2 % tłuszczu
- Wartość energetyczna: 819 kJ/195 kcal
- Tłuszcz: 8,7 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,5 g
- Węglowodany: 25 g
- w tym cukry: 9,1 g
- Błonnik: 1,4 g
- Białko: 3,9 g
- Sól: 0,21 g
Sposób przygotowania i przechowywania
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Sposób przygotowania:
1. Piekarnik nagrzej do temperatury 180 stopni Celsjusza (bez termoobiegu)
2. Przygotuj formę na muffiny. Metalową formę wyłóż papierowymi papilotkami, silikonowa nie potrzebuje papilotek
4. Do dużej miski włóż 2 banany, 170 g jogurtu naturalnego, 2 jajka oraz 70 ml oleju i wszystko dokładnie zmiksuj
5. Wsyp zawartość opakowania i dokładnie wymieszaj
6. Gotową masę przelej do foremek na muffiny. Na wierzch możesz położyć dowolne owoce lub ORZECHY.
7. Wstaw do piekarnika na ok. 35 minut
- W wersji wegańskiej zamień 2 jajka na jednego banana i 2-3 łyżki jogurtu wegańskiego.
- Muffiny doskonale smakują z dodatkiem malin lub borówek amerykańskich.
Recenzje
Recenzje
Inni Klienci kupili również
Mamy też: