
Nowalijki - fakty i mity na ich temat
Wiosna to czas, kiedy na straganach i w supermarketach pojawiaj± się nowalijki – ¶wieże, kolorowe warzywa, które wprowadzaj± rado¶ć do naszej diety.
M±ka migdałowa jest biała i lekka o delikatnie słodkim, migdałowym smaku. Wyróżnia się praktycznie samymi zaletami odżywczymi, gdyż jest Ľródłem jednonienasyconych i wielonienasyconych kwasów tłuszczowych, zawiera dużo błonnika, a przy tym mało węglowodanów, a także pełna jest witamin i minerałów. Nie ma się co dziwić, że jest tak pełna zalet, skoro powstaje z samych mielonych migdałów jak w przypadku m±ki Targroch, które same s± pełne warto¶ci odżywczych.
M±ka migdałowa jest znakomitym zamiennikiem zwykłej m±ki. Kupuj±c w Bee, masz gwarancję, że produkt ma wysokiej jako¶ci skład, co w przypadku m±ki jest bardzo istotne. Decyduj±c się na jedn± z naszych m±k migdałowych, np. NaturAvena możesz być pewnym, że w jej składzie znajduj± się tylko mielone migdały. Taka m±ka ma wszystkie zalety całych migdałów, które maj± prozdrowotne wła¶ciwo¶ci.
Dzięki obecno¶ci jednonienasyconych kwasów tłuszczowych możemy uchronić się od chorób układu kr±żenia, a także obniżyć poziom cholesterolu we krwi, za co na pewno podziękuje nasz organizm. Antyoksydanty zawarte w migdałach maj± działanie przeciwrakowe, ochraniaj±c nasz organizm przed wolnymi rodnikami.
Je¶li chcemy żyć zdrowiej, wpłyn±ć korzystnie na obniżenie ci¶nienia krwi, zmniejszyć ryzyko zachorowania na cukrzycę, a także obniżyć poziom cukru we krwi warto sięgn±ć po który¶ z tych produktów:
-M±ka migdałowa od BioLife
-Migdały mielone marki Bio Planet
-M±ka migdałowa od Targroch
W przeciwieństwie do zwykłej m±ki, m±ka migdałowa pełna jest witaminy E i B, oraz wapnia, magnezu i selenu. W m±ce pszennej ilo¶ć węglowodanów jest również dużo większa niż w migdałowej.
Warto zmienić inne m±ki na m±kę migdałow± w swojej kuchni i już dzi¶ zacz±ć piec zdrowe i pyszne wypieki!
Wiosna to czas, kiedy na straganach i w supermarketach pojawiaj± się nowalijki – ¶wieże, kolorowe warzywa, które wprowadzaj± rado¶ć do naszej diety.
Karmienie piersi± to piękny i naturalny proces, ale również wyzwanie, które wymaga od matki odpowiedniego podej¶cia do żywienia. W tym artykule przyjrzymy się, jakie s± najważniejsze zasady diety matki karmi±cej.
Dostęp do różnorodnych produktów spożywczych jest niemal nieograniczony, a budowanie wła¶ciwych nawyków żywieniowych u dzieci staje się wyzwaniem dla wielu rodziców.