M±ka migdałowa

Jest 6 produktów.

M±ka migdałowa jest biała i lekka o delikatnie słodkim, migdałowym smaku. Wyróżnia się praktycznie samymi zaletami odżywczymi, gdyż jest Ľródłem jednonienasyconych i wielonienasyconych kwasów tłuszczowych, zawiera dużo błonnika, a przy tym mało węglowodanów, a także pełna jest witamin i minerałów. Nie ma się co dziwić, że jest tak pełna zalet, skoro powstaje z samych mielonych migdałów jak w przypadku m±ki Targroch, które same s± pełne warto¶ci odżywczych.

M±ka migdałowa jest znakomitym zamiennikiem zwykłej m±ki. Kupuj±c w Bee, masz gwarancję, że produkt ma wysokiej jako¶ci skład, co w przypadku m±ki jest bardzo istotne. Decyduj±c się na jedn± z naszych m±k migdałowych, np. NaturAvena możesz być pewnym, że w jej składzie znajduj± się tylko mielone migdały. Taka m±ka ma wszystkie zalety całych migdałów, które maj± prozdrowotne wła¶ciwo¶ci.

Dzięki obecno¶ci jednonienasyconych kwasów tłuszczowych możemy uchronić się od chorób układu kr±żenia, a także obniżyć poziom cholesterolu we krwi, za co na pewno podziękuje nasz organizm. Antyoksydanty zawarte w migdałach maj± działanie przeciwrakowe, ochraniaj±c nasz organizm przed wolnymi rodnikami.

Je¶li chcemy żyć zdrowiej, wpłyn±ć korzystnie na obniżenie ci¶nienia krwi, zmniejszyć ryzyko zachorowania na cukrzycę, a także obniżyć poziom cukru we krwi warto sięgn±ć po który¶ z tych produktów:

-M±ka migdałowa od BioLife
-Migdały mielone marki Bio Planet
-M±ka migdałowa od Targroch

W przeciwieństwie do zwykłej m±ki, m±ka migdałowa pełna jest witaminy E i B, oraz wapnia, magnezu i selenu. W m±ce pszennej ilo¶ć węglowodanów jest również dużo większa niż w migdałowej.

Warto zmienić inne m±ki na m±kę migdałow± w swojej kuchni i już dzi¶ zacz±ć piec zdrowe i pyszne wypieki!

© 2021 - All rights reserved Sklepy internetowe