
Nowalijki - fakty i mity na ich temat
Wiosna to czas, kiedy na straganach i w supermarketach pojawiają się nowalijki – świeże, kolorowe warzywa, które wprowadzają radość do naszej diety.
Pasta kokosowa, zwana również musem kokosowym bądź kokosowym kremem, ma wiele zastosowań w niezliczonej ilości przepisów kuchni azjatyckiej i nie tylko - równie wiele deserów, tortów czy ciast można wykonać, używając właśnie pasty kokosowej.
Dość powiedzieć, że kokosowa pasta ma niesamowite walory smakowe oraz odżywcze i że nadaje naszym potrawom niespotykanego zazwyczaj charakteru i egzotyczności! Najlepiej smakuje na ciepło i można dodawać ją do racuchów, placków czy naleśników.
Czym różni się pasta kokosowa od oleju kokosowego? Olej kokosowy to sam tłuszcz, pasta natomiast to bardzo dobrze zmielony kokos o sporej zawartości tłuszczu.
W Bee mamy kremy kokosowe różnych producentów o niepowtarzalnych walorach smakowych i odżywczych. Możemy więc wybierać spośród produktów takich marek, jak:
-Diet-Food
-Targroch
-Pięć Przemian
-Papagrin
-Daktynella
-Cosmoveda
-Rapunzel
-Vitaquell
W asortymencie mamy więc pasty stworzone po prostu z orzecha kokosowego, także te dostępne w formie bezglutenowej, ale są również dostępne kremy kokosowe z dodatkami innych orzechów czy owoców, na przykład marki Daktynella. Do wyboru: krem kokosowo-daktylowy, krem kokosowo-daktylowy z dodatkiem liofilizowanych malin, krem kokosowo-daktylowy z dodatkiem kremu z orzechów, a także krem kokosowo-daktylowy z dodatkiem liofilizowanych kawałków jabłka. Jeśli ktoś chciałby wspierać rodzimy przemysł spożywczy, może wybrać krem kokosowy marki Targroch.
A do czego używać pasty kokosowej? Ma ona mnóstwo zastosowań! Świetnie nadaje się jak dodatek do deserów, sprawdza się jako dodatek do dań mięsnych i wegetariańskich, nadając im nieco egzotycznego i orientalnego charakteru. Ponadto można wykorzystywać ją do podsmażania innych produktów, no i nie można zapominać, że produkty kokosa od lat znajdują zastosowanie w przemyśle kosmetologicznym, co tylko dodatkowo podkreśla jego walory zdrowotne!
Wiosna to czas, kiedy na straganach i w supermarketach pojawiają się nowalijki – świeże, kolorowe warzywa, które wprowadzają radość do naszej diety.
Karmienie piersią to piękny i naturalny proces, ale również wyzwanie, które wymaga od matki odpowiedniego podejścia do żywienia. W tym artykule przyjrzymy się, jakie są najważniejsze zasady diety matki karmiącej.
Dostęp do różnorodnych produktów spożywczych jest niemal nieograniczony, a budowanie właściwych nawyków żywieniowych u dzieci staje się wyzwaniem dla wielu rodziców.