Targroch Mąka migdałowa migdały mielone 250 g

Mąka migdałowa Kraj pochodzenia: Izrael Informacja o alergenach – Produkt jest alergenem. W zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, produkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców. Przechowywanie:...

13.99 zł

Cena za kg : 55.96zł

Dodaj do schowka

Opis

Odżywiając się zdrowo oraz będąc na diecie odchudzającej bądź eliminacyjnej wynikającej z posiadanej alergii na wybrane produkty, poszukuje się produktów, które będą spełniać oczekiwania w zakresie kaloryczności czy wartości odżywczych. Doskonałą propozycją dla wszystkich tych osób jest mąka migdałowa firmy Targroch. Mąka ta ma szeroki wachlarz zastosowań, dzięki czemu może stanowić zastępstwo dla mąki pszennej.

Z racji tego, że mąka migdałowa ma delikatnie słodki smak oraz może być spożywana na surowo, można ją wykorzystać przede wszystkim:

  • do wypieku ciast i ciastek oraz tortów
  • jako jeden ze składników używanych do wypieku chleba
  • do robienia naleśników i placuszków
  • jako panierka do mięs
  • jako dodatek do koktajli, płatków śniadaniowych, soków owocowych.

Mąka migdałowa składa się ze zmielonych migdałów, w związku z czym nie zawiera glutenu i może być spożywana w diecie bezglutenowej. Ponadto migdały zmielone posiadają dużo wartości odżywczych i białka. Oprócz tego mąka migdałowa jest nisko węglowodanowa. W porównaniu z mąkami zbożowymi zawierającymi 75% węglowodanów, w mące znajduje się jedynie 20% węglowodanów, co czyni ją idealną alternatywą dla pozostałych typów mąk, ale także może być śmiało stosowana w diecie ketogenicznej. Mąka migdałowa jest cenną kompozycją składników, takich jak: witamina E, żelazo, wapń, potas oraz kwasy omega-3.

Opakowanie 250g zawiera około 5 sugerowanych porcji.

Producentem mąki migdałowej jest firma Targroch, będąca bezpośrednim importerem produktów zdrowej żywności, do których należą między innymi: kasze fasole, groch, bakalie, orzechy, rośliny strączkowe.

 

Wartość odżywcza produktu

W 100 g

W porcji 50 g

%RWS* w 100 g

Wartość energetyczna

2393 kJ/572 kcal

1197 kJ/286 kcal

14%

Tłuszcz

- w tym kwasy tłuszczowe nasycone

52 g

4,74 g

26 g

2,37 g

37,00%

12 %

Węglowodany

- w tym cukry

20,5 g

4,2 g

10,3 g

2,1g

4%

2 %

Błonnik

12,9 g

6,5 g

-

Białko

20 g

10 g

20%

Sól

0,04 g

0,02 g

<1 %

Szczegóły
Opinie

Podziel się swoją opinią

Oceń produkt