Żelatyna w proszku - amylon 20 g Bio

Żelatyna ma szerokie zastosowanie w kuchni, zarówno do potraw słodkich, jak i słonych. Może być stosowana do kremów, polew, budyni, do galaretek tortowych lub na ciasto oraz do przygotowania galaretek wieprzowych i z mięsem. Żelatynę można też używać jako środka żelującego lub zagęszczającego.
7,10
Cena za kg : 355zł
Opis

Żelatyna ma szerokie zastosowanie w kuchni, zarówno do potraw słodkich, jak i słonych. Może być stosowana do kremów, polew, budyni, do galaretek tortowych lub na ciasto oraz do przygotowania galaretek wieprzowych i z mięsem.

Żelatynę można też używać jako środka żelującego lub zagęszczającego.

Szczegóły - Żelatyna w proszku - amylon 20 g Bio

  • Producent: Amylon
  • Stan: nowy, pełnowartościowy produkt
  • Model: 8594006661966
  • EAN: 8594006661966
  • Wymiary: 10 x 7 x 0.5 cm

Składniki - Żelatyna w proszku - amylon 20 g Bio

żelatyna spożywcza wieprzowa w proszku* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

Wartości odżywcze

W 100 g produktu sypkiego

  • Wartość energetyczna: 1435 kJ/ 342 kcal
  • Tłuszcz: 0 g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
  • Węglowodany: 0 g
  • w tym cukry: 0 g
  • Białko: 84 g
  • Sól: 0,08 g

Sposób przygotowania i przechowywania

Zawartość opakowania wystarcza na przygotowanie 500 ml płynu.
Żelatynę rozpuścić w 250 ml zimnego płynu i odstawić na 10 minut, do momentu aż napęcznieje.
Pozostały płyn (250 ml) zagotować i wymieszać z napęczniałą żelatyną. Nie gotować!

Przechowywać w suchym miejscu.

Recenzje

Podziel się swoją opinią

Oceń produkt

Inni Klienci kupili również




Zaoszczędź na wyprzedaży >>

Bestsellery - Produkty spożywcze i Delikatesy

Nowości - Produkty spożywcze i Delikatesy