Żelatyna w proszku - amylon 20 g Bio
- Amylon
-
8594006661966
-
1 dzień + czas dostawy
Żelatyna ma szerokie zastosowanie w kuchni, zarówno do potraw słodkich, jak i słonych. Może być stosowana do kremów, polew, budyni, do galaretek tortowych lub na ciasto oraz do przygotowania galaretek wieprzowych i z mięsem. Żelatynę można też używać jako środka żelującego lub zagęszczającego.
7,10 zł
Cena za kg :
355zł
Opis
Żelatyna ma szerokie zastosowanie w kuchni, zarówno do potraw słodkich, jak i słonych. Może być stosowana do kremów, polew, budyni, do galaretek tortowych lub na ciasto oraz do przygotowania galaretek wieprzowych i z mięsem.
Żelatynę można też używać jako środka żelującego lub zagęszczającego.
Szczegóły - Żelatyna w proszku - amylon 20 g Bio
- Producent: Amylon
- Stan: nowy, pełnowartościowy produkt
- Model: 8594006661966
- EAN: 8594006661966
- Wymiary: 10 x 7 x 0.5 cm
Składniki - Żelatyna w proszku - amylon 20 g Bio
żelatyna spożywcza wieprzowa w proszku* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Wartości odżywcze
W 100 g produktu sypkiego
- Wartość energetyczna: 1435 kJ/ 342 kcal
- Tłuszcz: 0 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
- Węglowodany: 0 g
- w tym cukry: 0 g
- Białko: 84 g
- Sól: 0,08 g
Sposób przygotowania i przechowywania
Zawartość opakowania wystarcza na przygotowanie 500 ml płynu.
Żelatynę rozpuścić w 250 ml zimnego płynu i odstawić na 10 minut, do momentu aż napęcznieje.
Pozostały płyn (250 ml) zagotować i wymieszać z napęczniałą żelatyną. Nie gotować!
Przechowywać w suchym miejscu.
Recenzje
Recenzje
Inni Klienci kupili również
Mamy też: