
Kawa po turecku - czy rzeczywiście wiesz jak ją zaparzyć?
Kawa po turecku to napój, który zyskał popularność na całym świecie, nie tylko dzięki swojemu wyjątkowemu smakowi, ale także bogatej tradycji, która sięga setek lat wstecz.
Fasola adzuki, będąca doskonałą alternatywą dla tradycyjnej czerwonej lub białej fasoli „Jaś”, zyskuje na coraz większej popularności. To dzięki niej dostarczymy organizmowi łatwo przyswajalnego białka, bogatą ilość węglowodanów oraz pokryjemy dzienne zapotrzebowanie na błonnik pokarmowy. Właśnie on wpływa na prawidłową perystaltykę jelit i sprawia, że czujemy sytość po posiłku przez dłuższy czas. Ma to znaczenie w metabolizmie pokarmów, a tym samym wspomaga odchudzanie.
Fasola adzuki również polecana jest w dietach wpływających na obniżenie poziomu cholesterolu we krwi i powinna być śmiało uwzględniana przez osoby, borykające się z jego wysokim poziomem. Co ciekawe, fasola ta charakteryzuje się specyficznym, lekko słodkim smakiem. Jej małe ziarenka zostały już doceniane w Japonii jako składnik... otóż deserowy. Na jej bazie przygotujesz przepyszne brownie! Nasze kubki smakowe na pewno nie będą zawiedzione. A Ty, gdy poczujesz ochotę na smakowity, ale pełnowartościowy przysmak, masz już pomysł w zasięgu ręki.
Co ważne, sporządzanie dań z udziałem fasoli adzuki dostarcza potrzebnych nam witamin i minerałów. Są niezbędnikiem do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Przygotowywanie posiłków z dodatkiem fasoli adzuki nigdy nie było prostsze. Postępujemy dokładnie tak, jak w przypadku innych roślin strączkowych. Przepłukujemy ją wodą i moczymy przez około 12 godzin przed planowanym gotowaniem, po to, aby fasola zmiękła.
W ofercie naszego sklepu Bee.pl znajdziesz wygodne gramatury. Są to produkty: Bio-planet w opakowaniach 400 g i bardziej ekonomicznych 1 kg oraz znany nam i doceniany producent Targroch w gramaturze 500 g/1000 g. Życzymy udanych zakupów!
Kawa po turecku to napój, który zyskał popularność na całym świecie, nie tylko dzięki swojemu wyjątkowemu smakowi, ale także bogatej tradycji, która sięga setek lat wstecz.
Kawa po wietnamsku to nie tylko napój, ale również prawdziwa sztuka, która ma swoje korzenie w kulturze Wietnamu. W ostatnich latach zdobyła popularność na całym świecie.
Kawa z cynamonem to napój, który w ostatnich latach zdobył ogromną popularność. Łączy w sobie intensywny smak kawy z rozgrzewającą słodyczą cynamonu, tworząc nie tylko wyjątkowe doznania smakowe, ale także oferując